Pren cos la unitat tarragonina
La majoria de la dotzena de grups i entitats que van intervenir en el debat ferroviari apuntarien en la mateixa direcció, si bé hi ha molts matisos
Que el desviament de la façana marítima comenci al Gaià, o que les rodalies del Camp acabin a Vilanova. O, per què no, ja posats, que el tramvia arribi fins a Barcelona. Les aportacions dels grups polítics i entitats dimecres en la jornada de reflexió sobre el ferrocarril certament van anar en general, com s'ha dit, en la mateixa direcció –nova estació i línia d'alta velocitat al centre, rodalies, tramvia i línia pròpia de mercaderies–, però hi va haver lloc per a més propostes i matisos.
Col·legi d'enginyers de camins.
CCOO.
ERC.
PP.
CiU.
ICV.
Cambra de Comerç.
UGT.
Pimec.
AEQT.
FAVT.
Col·legi d'enginyers industrials.
PDF Camp.
Vostè, per cert, també hi pot dir la seva. Només cal escriure, abans de dimarts, al correu jornadainfraestructures@tarragona.cat.
Nadal justifica l'error de l'estació del Camp
Si bé dimecres ningú s'hi va rabejar, és general el clam per «l'error» que molts creuen que va suposar la ubicació d'una de les grans infraestructures ferroviàries que ja hi ha al territori, l'estació del Camp de Tarragona, a tocar de Perafort. El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, però, hi va voler trencar una llança a favor, ja que va mostrar les alternatives que es van plantejar a l'època, de les quals la triada era la més propera a Tarragona. «Per molt crítics que siguem ara, llavors el traçat entre Lleida i Barcelona era directe, i es va fer un esforç molt important, sobretot el secretari d'estat d'Infraestructures, el reusenc Albert Vilalta», recordava. «Es va acostar tant com es va poder –constatava–, i avui l'estació és competitiva per anar a Madrid, i té una utilitat que no tindria si hagués anat a Cabra.» Això sí, Nadal aposta pel corredor mediterrani –amb ample internacional fins a Castelló, que hi permetria fins i tot fer arribar l'Avant– i alerta que Tarragona no en pot quedar fora perquè llavors seria «l'única capital de l'Estat sense línia d'alta velocitat».