Infraestructures i serveis

El Baix Ter clama inversió en carreteres i recs per evitar més inundacions

La Junta Central d’Usuaris d’Aigua vol que la Generalitat faci un pla integral per minimitzar els problemes

Acumulen dues situacions crítiques en tres mesos

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) reclamarà a la Generalitat una pla territorial integral d’infraestructures que eviti o minimitzi els greus impactes econòmics, mediambientals i socials que ocasionen temporals com el Glòria o el dels darrers dies. Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i president de l’òrgan, ha demanat hora per reunir-se, juntament amb tècnics de l’ens, amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i traslladar-li la indignació del territori davant una problemàtica que no és nova, però que en tres mesos ha posat dos cops la zona al límit.

D’aquesta manera, la junta vol assumir i canalitzar les diverses reivindicacions expressades insistentment pels alcaldes, agricultors i fructicultors del Baix Ter. Com a solucions, dins del pla integral de drenatge que proposaran, plantegen dotar la zona de les infraestructures necessàries per engolir i evacuar les aigües en cas de crescudes de cabal.

Diversos alcaldes de la zona han coincidit aquests dies que les actuals infraestructures són “insuficients”, “obsoletes” o que hi falta manteniment. Esmenten també la precarietat de les motes de protecció de la llera, que encara arrossegaven desperfectes del Glòria i han resistit amb pedaços d’urgència. Però, sobretot, la necessitat de netejar periòdicament els recs paral·lels al riu, que aquesta setmana han provocat bona part dels problemes.

Per Colomí, també cal fer una bona gestió dels desembassaments, en definitiva, “un nou plantejament per posar solució a situacions que cada vegada sembla que són més freqüents”. Els alcaldes de Verges i Ullà també han posat sobre la taula les deficiències de la xarxa viària. El vergelità Ignasi Sabater recorda els problemes a la C-252, on dimecres van quedar atrapats dos vehicles i un camió de Bombers que els anava a rescatar, a banda que cal –i això sí que està previst– refer el pont, i Josep López, d’Ullà, creu que cal elevar el nivell del tram deprimit de la C-31 que s’embassa, i que ja han hagut de tallar cinc cops aquest 2020.

LA XIFRA

3
mesos
han transcorregut des de la gran crisi pel ‘Glòria’ fins a les noves inundacions i els talls d’aquesta setmana.

Reunió per parlar de pluges i de sequeres

D’altra banda, la Junta d’Aigües convocarà per la setmana vinent una reunió virtual amb els membres de la junta de govern de l’ens i els alcaldes del Baix Ter per tal de recollir i canalitzar totes les sensibilitats en relació amb aquesta problemàtica. Sobre la taula, a més de la gestió dels episodis d’excés hídric, es mantindran les històriques reivindicacions perquè en èpoques de sequera el cabal del riu s’incrementi. S’ha fet feina en els darrers dos anys, però encara en reclamen més per evitar la salinització d’aqüífers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona