Infraestructures

L'Espluga recupera el projecte del pàrquing subterrani ubicat en últim terme en un hort adjacent al museu

La proposta d'ERC va ser més factible que la inicial, que era al passeig Cañellas

La construcció d'un aparcament subterrani a l'Espluga de Francolí és un d'aquells projectes urbanístics que no acaben de consolidar-se i perduren en el temps, malgrat els problemes d'estacionament al seu centre urbà.

La proposta inicial al passeig Cañellas va ser desestimada fa tres anys i ara agafa pes l'alternativa proposada pel grup municipal d'ERC, que el consistori estudia perquè la considera més factible. La venda, recentment, del solar propietat de la família Cots, adjacent al Museu de la Vida Rural on es projecta, ho fa possible. L'entitat gestora del museu ha estat la que ha adquirit els terrenys amb l'objectiu de modificar l'espai de connexió entre l'edifici antic i el nou i la que manté contactes amb l'Ajuntament per tirar endavant el projecte del futur aparcament subterrani i la plaça a nivell de superfície que es construiria. Tot i que es troba en una fase inicial, els impulsors de l'equipament tenen clar que el disseny ha de ser global.

El solar, d'aproximadament 2.000 m² i situat entre la carretera de Montblanc i el carrer Major, presenta un desnivell natural que facilitaria la construcció del pàrquing subterrani, amb 200 places projectades, un centenar per planta. A més, els accessos possibles –plaça del Centenari, plaça d'en Canós i carretera de Montblanc– «permetrien la circulació de vehicles a la zona», segons ha assenyalat l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira.

La zona blava, en marxa

C.g

Una altra proposta a la qual han acabat donant suport tots els grups municipals amb l'objectiu de fomentar la rotació de vehicles és la de convertir en zona blava el passeig Cañellas i la plaça de l'Església. Serà materialitzada el dia 1 de juliol, amb una cinquantena de places d'aparcament al passeig, entorn de la plaça de l'Església, travessera de Poblet i primer tram del carrer Lluís Carulla. La taxa prevista és d'un màxim de 2 euros i 20 cèntims per a dues hores. L'Espluga es converteix, així, en el primer municipi de la Conca on es farà ús de parquímetres per a la regulació de l'estacionament de vehicles, un sistema que a Montblanc està a punt d'arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia