Infraestructures

Bustos diu que l'aeroport no es mourà de Sabadell tot i l'oposició dels pobles veïns

Sant Quirze, Barberà i Badia aposten pel trasllat progressiu de les activitats tot i acordar una investigació

Bustos, en declaracions a Ràdio Sabadell, va afirmar que «l'aeroport és segur» –tot i estar obert a prendre més mesures– i que «un accident és un accident, i no s'ha de crear una alarma innecessària», en referència a l'avioneta que divendres va haver de fer un aterratge d'emergència al parc Central del Vallès, al terme de Barberà. De fet, juntament amb els alcaldes dels altres tres municipis implicats i les autoritats aeroportuàries, va acordar donar suport als dos pilots que van tenir l'accident –que van sortir gairebé il·lesos–, va demanar la màxima celeritat en la investigació preceptiva i es va comprometre a continuar treballant a favor de la seguretat, en la mateixa línia dels acords del 2005, als quals es va arribar arran dels dos últims accidents mortals a la zona. «L'objectiu és tenir un aeroport del segle XXI i minimitzar les molèsties que pugui generar als veïns», hi va afegir l'alcalde de Sabadell, per bé que les altres poblacions tenen molt clara la seva posició: són partidàries del trasllat progressiu de totes les activitats.

Tant la junta de portaveus de Sant Quirze com la de Barberà van aprovar, el mateix dia de l'accident i amb el suport unànime de totes les forces del consistori, mocions a favor del canvi d'emplaçament de les activitats aeroportuàries. Badia també es pronuncia en la mateixa línia, tal com destaca la seva alcaldessa, Eva Menor: «Un cop més, patim les conseqüències de tenir un aeroport tan a prop.» Bustos, en canvi, recorda que l'equipament «dóna feina a mig miler de persones», i pensa que l'informe de la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents Aeris d'Aviació Civil –adscrita al Ministeri de Foment– ha de ser la que determini si s'han de prendre més mesures de seguretat, tenint present que qualsevol esforç és bo abans de perdre el que, en opinió seva, és un element de centralitat.

Preocupació a les FAV

Les federacions d'associacions de veïns (FAV) de Sant Quirze, Barberà i Badia estan d'acord amb la línia argumental dels seus ajuntaments i es mostren molt preocupades per la seguretat de l'aeroport, fins al punt que la FAV de Barberà, en un comunicat recent, destaca que és «el tema estel·lar» de les seves activitats. El fet que l'avioneta accidentada estigués sent provada els va posar en alerta que «circulen avions l'estat dels quals no és segur que sigui correcte»; a més, afirmen que estan farts de «tants aterratges d'emergència», en referència a la primera definició de l'impacte de la setmana passada.

La FAV de Barberà, en el seu comunicat, aposta pel diàleg i creu que s'han de trobar solucions abans que polèmiques: «No desitgem entrar en qui va ser abans, si l'ou o la gallina. Hi ha una realitat palpable, que és que l'aeroport té problemes de contaminació acústica i ambiental. S'ha de treballar per la seguretat dels ciutadans i també dels pilots.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia