Els comerciants diuen que han estat dos anys molt llargs i que han patit molt

L'Ajuntament es compromet a bonificar-los alguns impostos i a millorar la imatge de l'avinguda Alcalde Palau

«S'ha patit molt perquè aquest carrer amb el pont tallat queda com una mica arraconat», manifestava ahir el propietari d'un restaurant de l'avinguda Alcalde Palau. El seu sentiment és compartit per la majoria dels comerços i locals de restauració del carrer que ahir tornaven a respirar tranquils amb la reobertura al trànsit del pont Penjant. Alguns, però, manifestaven el seu malestar, perquè ni l'Ajuntament ni ningú els va notificar oficialment que el pont s'obria ahir. Cal recordar que els comerciants van engegar al juny de l'any passat una recollida de signatures per demanar a Foment que accelerés les obres del pont, pel perjudici que els estava ocasionant l'endarreriment de l'actuació. L'Ajuntament també va aprovar una moció en el mateix sentit en la qual també reclamava a l'Estat que habilités una partida d'ajuts pels perjudicis que el retard de les obres havia ocasionat als comerços de la zona. I els últims mesos va haver-hi cert malestar institucional per la negativa de Foment a informar sobre la data de finalització de les obres i la negativa també de l'Estat a indemnitzar els comerços per les pèrdues.

«Volem que el carrer torne a tindre la vida d'abans»

Àngels Gil ha estat afectada per partida triple pel retard de les obres del pont Penjant d'Amposta, ja que ella a l'avinguda Alcalde Palau té tres botigues: una de puericultura, una de sabates i l'altra de moda. «Ho hem notat molt i hem sortit molt perjudicats, ja que molta gent entrava o sortia d'Amposta pel pont Penjant», explica, i calcula que durant aquests dos anys que han durat les obres de rehabilitació del pont Penjant les seues botigues hauran patit una davallada de les vendes del voltant d'un 20%. Tot i així ahir Gil es mostrava contenta i satisfeta que el pont torne a estar obert al trànsit. «Ara del que tenim ganes de veritat és de tornar a treballar de valent i que el carrer torne a tindre la vida que tenia abans», afegia.

«Se'ns ha fet molt llarg»

Agustí Centelles és l'administrador de la Bruixa del Riu, una administració de loteria d'Amposta que ha repartit premis importants al territori, molts dels quals han anat a parar a l'altra banda del riu Ebre, a municipis com l'Aldea o Deltebre. Aquest fet és una prova inequívoca de l'important flux viari que sempre ha tingut l'avinguda Alcalde Palau, els comerços i establiments de la qual han captat tradicionalment molta de la clientela de pas que sortia o entrava a Amposta pel pont Penjant. «Han sigut dos anys molt llargs», deia ahir Centelles, visiblement satisfet que el pont torne a estar obert al trànsit. «Això és ara l'important», afegia, tot precisant que, si bé ha notat una davallada important de clients provinents de l'Aldea, Camarles o Deltebre, també és cert que altres clients ho han tingut més fàcil durant aquests dos anys que el carrer ha estat tallat per aparcar davant mateix.

«Hem notat una davallada»

Encarna Moreno, de la botiga de moda i complements Chordà, també situada a l'avinguda Alcalde Palau, explicava ahir que durant els dos anys i dos mesos que han durat les obres del pont han notat una davallada important de vendes. «Perds molts dels clients de pas i sort hem tingut dels clients de sempre. Ho hem notat molt, perquè clar molta gent venia de l'Aldea o Deltebre i s'aturava perquè li venia de pas, i durant aquest temps l'hem perdut», afirmava Moreno. Inicialment les obres s'havien d'executar en tretze mesos i al final han durat més de dos anys, això ha trasbalsat molts dels establiments comercials i de restauració de l'avinguda Alcalde Palau. No obstant això, al mal temps bona cara. Així Moreno buscava ahir la part positiva a tot plegat. «Encara sort que finalment han pogut obrir a l'abril i no al maig com ens havien comunicat l'última vegada», afegia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona