Infraestructures

VACARISSES

La planta de Coll Cardús és a punt d'inaugurar-se

Durant tot l'estiu s'ha estat provant la maquinària en buit, sense residus

La inauguració del centre de tractament de residus (CTR) del Vallès Occidental a Coll Cardús és qüestió de dies. La instal·lació, que permetrà el tancament definitiu de l'abocador adjacent a principis de 2011, ja ha superat els seus primers tests de funcionalitat. Durant tot l'estiu s'ha estat provant la maquinària en buit, sense residus, i tot indica que la planta de triatge operarà a ple rendiment, com estava previst, abans de final d'any.

Immediatament després de la inauguració, que serà aquest mateix mes de setembre, la planta entrarà en l'última fase de proves, que ja inclourà l'ús de residus. Serà el pas previ a la seva posada en funcionament definitiva, que ha de garantir la gestió de 245.000 tones anuals de fracció resta per donar un últim aprofitament als materials reciclables que no són dipositats en contenidors, al voltant del 50%.

Al CTR se separaran, a partir d'un procés de triatge mecànic i manual, els plàstics, els metalls i els residus orgànics. Aquests últims es tractaran perquè, en descompondre's, generin biogàs, amb l'objectiu de garantir el funcionament elèctric de la instal·lació. El material sobrant també serà reaprofitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.