Infraestructures

infraestructures

Un de cada set viatges pel nou tram de la C-32 és més barat

Uns 165.500 trajectes, entre el juliol i l'agost, es van beneficiar del descompte del 26,5% aplicat automàticament als veïns de Malgrat, Tordera i Palafolls en el peatge de Santa Susanna

Un de cada set viatges que es fan pel nou tram de quatre quilòmetres de l'autopista C-32, entre Palafolls i Tordera, obté un descompte en el peatge de Santa Susanna. Aquestes són les dades facilitades des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) a partir de la informació donada per la concessionària de la via ràpida, Acesa. Segons la informació, des que va entrar en funcionament el nou tram, el 13 de juliol passat, fins al 31 d'agost, un total de 165.429 viatges del total d'1.205.000 trànsits comptabilitzats en aquest període se n'han beneficiat. Malgrat aquestes xifres, que durant el mes de juliol van representar el 17% i que a l'agost es van reduir fins al 12%, des del departament es destaca que la previsió és arribar en els propers mesos al 20% o 25% dels viatges amb descompte.

El sistema utilitzat per aconseguir les bonificacions –que no són del 30% com es va anunciar inicialment, sinó del 26,5%– és el Teletac. En concret, els vehicles amb inici i/o destinació als municipis de Palafolls, Malgrat i Tordera no assumeixen tot l'increment del peatge, d'un 35%, –de 0,71 euros a 0,96 euros– que es va començar a aplicar poc després que el nou tram s'obrís a la circulació. Tot i això, el mateix dia de la inauguració, l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), ja va advertir que el sistema emprat per controlar els vehicles que podien obtenir descompte excloïa algunes urbanitzacions del municipi i obligava els veïns a fer una gran volta pel centre del poble abans d'incorporar-se a l'autopista si volen aprofitar la bonificació.

Cul d'ampolla

Les negres previsions anunciades sobre les conseqüències del final del nou tram de la C-32 s'han complert puntualment aquest estiu i continuen amb especial incidència durant el cap de setmana. Les llargues cues i les retencions dels vehicles que viatgen en sentit Girona s'han traslladat ara a la carretera GI-600, que enllaça amb el municipi de Blanes. Els dos carrils de la via ràpida es transformen en un a pocs quilòmetres de la sortida i obliguen els conductors a alentir considerablement la marxa fins a quedar aturats. La sortida de l'autopista s'ha resolt amb una gran rotonda que en un futur haurà de connectar amb la prolongació de la via fins a Lloret, però que també obliga els vehicles a cedir el pas i que ajuda a mantenir la circulació lenta. Aquesta prolongació prevista de la C-32 cap a la Costa Brava es planteja com una via segregada d'un carril per sentit, d'uns 7 quilòmetres de longitud que també servirà com a variant o alternativa a la GI-682, amb el nou enllaç de Fenals. Aquest projecte de traçat és compatible amb una futura ampliació d'aquest ramal a dues calçades entre la futura autovia A-2 i l'enllaç de Fenals.

Les bonificacions aplicades al peatge de Santa Susanna no seran les úniques a l'autopista C-32 si es compleixen les previsions anunciades pel govern, que va prometre descomptes en el peatge de Vilassar de Dalt aplicables com a màxim el 30 d'aquest mes.

LA XIFRA

165.500
viatges
pel nou tram de l'autopista C-32 entre Palafolls i Tordera han obtingut descompte en el peatge de Santa Susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.