Infraestructures

infraestructures i serveis

El Pla de Santa Maria tindrà un aeròdrom a la zona de les Carbones

L'Ajuntament vol legalitzar permanentment l'activitat aeronàutica en el recinte on es fa la Fira del Vent, que aquest any estrena terrenys municipals

El municipi del Pla de Santa Maria (Alt Camp) tindrà un aeròdrom a la zona de les Carbones, en l'indret on cada any té lloc la Fira del Vent. L'Ajuntament vol convertir en permanent l'ús provisional que fa dels terrenys i amb aquest objectiu començarà els tràmits per acollir-se a la reglamentació establerta. “Les condicions ens són favorables perquè estem prou allunyats de cap altre aeroport i disposem de la superfície adequada”, va explicar en declaracions a El Punt, Mateu Montserrat, alcalde del Pla de Santa Maria.

La zona que serà reglamentada com a aeròdrom és de titularitat municipal i és la que el proper cap de setmana estrenarà la Fira del Vent, uns terrenys de 3 hectàrees, al costat dels que fins ara havia fet servir l'Ajuntament, que ja han estat condicionats de manera temporal fins que s'hi facin les obres definitives. L'aeròdrom serà per a naus lleugeres i el tipus d'activitat que s'hi realitzarà no requerirà cap torre de control.

Les instal·lacions sí que disposaran ara, però, d'un hangar, i la gestió de l'activitat que s'hi desenvoluparà serà a coordinarà el Club Veles i Vents, del Pla de Santa Maria. L'espai on actualment es desenvolupen tots els espectacles de la Fira del Vent és considerat zona rústica i el consistori en tramitarà la modificació per reconvertir l'espai en una àrea d'equipaments. L'alcalde del Pla troba molts avantatges en l'ús d'aquestes instal·lacions, perquè “tindrem la possibilitat de fer-hi moltes activitats”.

LA XIFRA

3
hectàrees
són les que té la zona de les Carbones on es farà l'aeròdrom, que serà gestionat pel Club Veles i Vents

LA FRASE

Les condicions ens són favorables perquè estem prou allunyats de cap altre aeroport i disposem d'espai
Mateu Montserrat
ALCALDE DEL PLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.