Infraestructures

MOBILITAT

L'estació de l'Aldea tindrà una terminal d'autobusos

Política Territorial estudia la construcció d'un altre vial d'accés a l'estació ferroviària més important de les Terres de l'Ebre que substituiria l'actual perquè és massa estret

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat té pràcticament enllestit el projecte de millora de l'estació ferroviària de l'Aldea. Una actuació inclosa en el pressupost de l'Estat del 2009 amb una partida de 500.000 euros, però que el Ministeri de Foment va traslladar a la Generalitat mitjançant la signatura d'un conveni. Gairebé dos anys després, Política Territorial ja té clares les accions de millora de l'estació de tren i el responsable del departament a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté, ha assegurat que l'obra s'executarà durant el 2011. Així, es millorarà l'enllumenat, s'ampliarà l'àrea d'aparcament i es construirà una terminal d'autobusos. “Adif ampliarà l'estació en direcció nord per instal·lar-hi maquinària i aprofitarem aquest espai per adequar una estació d'autobusos”, ha explicat Sabaté. Un espai on els passatgers de les diferents línies de transport de les Terres de l'Ebre podran fer l'intercanvi. De fet, aquest és un projecte que s'havia plantejat fer a la sortida de l'autopista AP-7 a l'Aldea, al polígon industrial Catalunya Sud, on actualment ja s'aturen moltes línies de transport urbà però sense disposar de cap estació.

D'altra banda, Política Territorial està pendent de signar un conveni amb Foment perquè transfereixi 500.000 euros més (inclosos en el pressupost d'enguany) per a l'estació de l'Aldea. En aquest cas s'analitzarà la possibilitat de construir un altre vial d'accés a l'estació que substituiria l'actual, que és molt estret. L'accés estaria més pròxim a l'autopista AP-7.

LA XIFRA

500.000
euros
és el pressupost que es destinarà l'any vinent a la millora de l'estació ferroviària de l'Aldea

LA FRASE

El vial d'accés a l'estació ferroviària de l'Aldea és molt estret, per això estudiem fer-ne un altre
Antoni Sabaté
RESPONSABLE DE POLÍTICA TERRITORIAL A LES TERRES DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.