Infraestructures

mobilitat

El peatge de Vilassar de Dalt, més barat a partir de dilluns

Comencen a aplicar-se els descomptes per als vehicles que habitualment passen per la barrera de la C-32

Critiquen el PSC perquè engega la mesura en plena campanya

Passar pel peatge troncal de la C-32 a Vilassar de Dalt costa, si es fa en un turisme, 1,19 euros. A partir de dilluns aquest valor es pot rebaixar fins als 0,89, sempre que es realitzin un mínim de 16 trajectes al mes –en dies feiners i per desplaçaments amb inici o final a la comarca– i es tingui contractat el servei de pagament amb telepeatge. El mateix passa amb la barrera situada a l'accés des de Premià de Dalt que, de 0,74 euros, es podrà rebaixar, en cas de recurrència, fins als 0,55 euros.

Els descomptes anunciats pel govern de la Generalitat es posen així en marxa. Ho fan, però, només de manera parcial ja que les bonificacions per a vehicles ecològics i per aquells que transportin tres o més persones hauran d'esperar fins que es complementi la tecnologia necessària per discriminar els usuaris que poden optar a aquests descomptes dels que no. En el cas dels vehicles d'alta ocupació, tot sembla apuntar que s'instal·larà una càmera de vídeo per comprovar que hi viatgen més de dues persones, tal com ja funciona als túnels de Vallvidrera. Pel que fa als vehicles amb unes emissions de C02 inferiors als 120 grams per quilòmetre encara cal discutir quina serà la manera per comprovar-ho. En tot cas, el govern vaticinava recentment que aquests descomptes podrien començar-se a aplicar durant el primer semestre del 2011.

Novembre excepcional

Fonts de la Generalitat calculen que l'estalvi anual per als usuaris de l'autopista ascendirà fins als tres milions d'euros. Aquest mes de novembre, però, molts conductors es quedaran sense descomptes ja que, pel fet de posar-se en marxa a meitat de mes, només es disposarà de dotze dies feiners per poder fer els setze trajectes. D'altra banda, partits com CiU, el PP o ICV-EUiA ja han criticat el PSC pel fet que posi en marxa aquesta mesura en plena campanya electoral.

LA DATA

15.11.10
és el dia
a partir del qual comencen a ser vigents els descomptes per recurrència a la C-32

LA XIFRA

16
cops al mes
s'haurà de travessar la barrera perquè es puguin aplicar les bonificacions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona