Infraestructures

infraestructures

Vacarisses vol que es posin mitjanes a la carretera C-58

accidentalitat L'Ajuntament considera que el xocs frontals provocats per sortides de via es reduirien amb aquesta mesura Radars Insten la Generalitat a posar més radars als accessos a les urbanitzacions

L'Ajuntament de Vacarisses va aprovar de forma unànime en el ple de desembre demanar a la Generalitat que prengui mesures de seguretat per reduir l'accidentalitat a la carretera C-58. Segons el consistori, el nombre d'accidents en aquesta via s'ha incrementat en els darrers anys. Si més no, el 2009 hi va haver 49 topades, que van acabar amb uns 80 ferits.

Es tracta d'una reivindicació històrica del municipi. No obstant això, han estat els darrers accidents els que han posat en alerta el municipi. L'últim xoc va tenir lloc el 10 d'octubre, quan en una col·lisió entre un turisme i un tot terreny hi va perdre la vida el conductor del primer vehicle. Només cinc dies abans hi va haver una altra topada múltiple amb una víctima mortal. L'alcalde de Vacarisses, Carles Canongia, ha recordat que en els últims casos hi han estat involucrats veïns del municipi. “El poble està molt tocat”, va afirmar.

Els accidents són molt greus i, fins i tot, mortals, perquè acostumen a ser xocs frontals durant els caps de setmana, provocats per sortides de via i invasió del sentit contrari. Si més no, en el tram d'abans i després del túnel de Coll Cardús, hi conflueixen circumstàncies de risc, com ara els carrils dobles, que s'estrenyen en llocs difícils, els revolts perillosos i la velocitat excessiva. També s'hi ha d'afegir l'important volum de trànsit d'aquesta via i la freqüència de pas de camions.

Per tot plegat, la principal actuació que l'Ajuntament demana és la instal·lació de mitjanes als trams on hi ha dobles carrils, abans i després del túnel de Coll Cardús. Fins ara, per motius “tècnics”, la direcció general de Carreteres havia rebutjat que aquesta fos una bona solució. Tanmateix, l'alcalde de Vacarisses ha recordat que a l'alçada de Manresa s'hi va posar una mitjana que ha aconseguit reduir el nombre d'accidents.

Una altra mesura seria instal·lar radars als punts crítics on es produeixen més accidents, com ara els accessos a les urbanitzacions, com la d'El Palà. Ara en el tram de la carretera a Vacarisses només hi ha un radar. L'última actuació que proposa l'Ajuntament de Vacarisses és senyalitzar de forma més intensiva aquesta carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.