Infraestructures

infraestructures

CiU i el PSC donen llum verd a la planta de Sant Jaume

El Consell de la Garrotxa va aprovar ahir l'avanç del pla corresponent, amb l'única oposició d'ERC

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir l'avanç del pla del centre de gestió de residus de la comarca, que es construirà a can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca. Hi van votar a favor els grups de CiU i del PSC (amb l'abstenció de l'alcalde de Tortellà, Joaquim Pagès) i en contra, el d'ERC. Junt amb l'avanç del pla es va aprovar la declaració del projecte com a actuació d'interès públic, perquè la planta es farà en sòl no urbanitzable.

Per CiU i el PSC el procés d'elecció del lloc ha estat correcte, però segons ERC –que no posa en dubte que es faci la planta, però sí el lloc– hi ha faltat consens. A més, segons el seu portaveu, Josep Garcia, no s'hauria de fer en sòl rústic i s'ha menystingut l'opinió dels veïns de Sant Jaume. El president del Consell, Joan Espona (CiU), va recalcar que s'havien basat en criteris tècnics, segons els quals no era possible posar la planta dins de la zona industrial del Pla de Politger. En aquest sentit, el portaveu socialista, Joan Albesa, va explicar que no hi cabia, a la zona industrial. Les regidores d'ERC de Sant Jaume, que eren a la sessió com a públic, van assegurar després que en realitat mai no s'havia estudiat situar les instal·lacions en sòl industrial.

Ara el document l'han d'examinar vuit departaments del govern, i més endavant es posarà en exposició pública. “L'última paraula la tindrà la Generalitat”, va assenyalar Espona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona