Comencen les obres de la variant de l'Aldea però els peatges de l'AP-7 no s'han bonificat

La subdelegada del govern de l'Estat a Tarragona, Teresa Pallarés, presidirà avui el començament de les obres de la variant de l'N-340 a l'Aldea, una reivindicació històrica d'aquest municipi. «Tècnicament les obres ja fa dies que han començat, l'empresa adjudicatària ha arrencat arbres i ha preparat el terreny», ha explicat l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. De fet, el Ministeri de Foment va adjudicar el setembre de l'any passat la construcció d'aquesta infraestructura a Sando SA amb un pressupost de 26,2 milions d'euros. Amb tot, els veïns de l'Aldea han hagut d'esperar-se vuit mesos perquè l'obra comence i encara hauran de tenir més paciència perquè es faci realitat la bonificació dels peatges de l'AP-7 en el tram comprès entre Amposta i l'Ampolla. En aquest sentit, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va anunciar fa més d'un any que es bonificarien aquests peatges mentre es construeix la variant de l'N-340 per evitar el col·lapse circulatori. Fonts del Departament de Política Territorial han explicat a aquest diari que encara s'està negociant amb l'Estat la bonificació dels peatges i que, de moment, no hi ha prevista cap rebaixa per als usuaris de les Terres de l'Ebre. Així, malgrat que el pacte nacional d'infraestructures de Catalunya recull una inversió de 16,70 milions d'euros per la bonificació dels peatges de l'AP-7 entre l'Ampolla i Amposta entre el 2009 i el 2011, segons la disposició addicional tercera de l'Estatut, l'aplicació d'aquesta mesura depèn d'un conveni amb l'Estat que està pendent de signatura. «Espero que ara que estan en marxa les obres de la variant hi haja un gest per part de l'Estat, perquè són dues actuacions que van agafades de la mà», ha assenyalat Andreu.

L'alcalde de l'Aldea i el conseller Nadal tenen prevista una reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures per reclamar la bonificació dels peatges.

LES DADES

Actuació
Variant de la carretera nacional N-340 a l'Aldea
Pressupost
26,2 milions d'euros
Empresa constructora
Sánchez Domingo (Sando SA)
Traçat
L'inici serà a la sortida del pont sobre l'Ebre a Amposta
Al km 3,7 creuarà la línia del ferrocarril
Al punt quilomètric 7,6 tornarà a enllaçar amb l'N-340 i amb la xarxa de camins municipals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona