Infraestructures

tremp

Red Elèctrica acorda la compra dels primers terrenys per a la MAT de Ponent

Els cinc propietaris de terrenys de Figuerola d'Orcau (Pallars Jussà) afectats per la construcció de la subestació de la línia de molt alta tensió Penyalba-Montsó-Isona han arribat a un preacord amb Red Elèctrica de España (REE) per la compra dels terrenys. El preacord al que han arribat és de 2,30 euros per metre quadrat. En un principi la companyia elèctrica havia proposat 1,99 euros i els propietaris en reclamaven 3. El projecte encara no ha sortit a informació pública però les hectàrees afectades per la construcció de la subestació serien entre 7 i 10. REE, de moment, solament s'ha posat en contacte amb els propietaris i l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà no ha rebut cap informació.

El preacord al que han arribat els propietaris és verbal donat que problemes burocràtics han impedit signar un acord. REE i els propietaris s'han emplaçat passada la Setmana Santa per rubricar l'acord definitiu.

Red Elèctrica d'España diu que solament ha negociat amb els cinc propietaris dels terrenys afectats per la subestació i encara no s'ha posat en contacte amb cap propietari de terrenys on s'haurien de col·locar les torres de la línia. El projecte de la MAT del Pallars és d'una línia de 400 Kw.

Amb la construcció de la línia de 400Kw Penyalba-Montsó-Isona, el nucli de Figuerola d'Orcau suportarà el pas de quatre línies d'alta tensió. El global de corredors que travessen el municipi d'Isona transporten actualment 752 Kw

Al Pallars Jussà el travessen sis línies d'alta tensió, xifra que suposa 335 quilòmetres de corredors elèctrics. Entre les localitats més perjudicades pel pas d'aquestes línies hi ha la Pobla de Segur, Salàs de Pallars i Fíguerola d'Orcau. Per aquest darrer nucli actualment hi passen tres línies: la Santmenat-Sallent (400 Kw), la Pont ded Suert-Rubí (220 Kw) i la Seira Terrassa (135 Kw). Amb aquestes tres s'hi afegirà la Graus-Isona (400 Kw) i una subestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona