Infraestructures

Infraestructures

El govern estudia la viabilitat de l'aeroport corporatiu a Òdena

La Generalitat estudia la viabilitat d'emplaçar el futur aeroport corporatiu de Catalunya a l'aeròdrom d'Òdena com inicialment estava previst. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va admetre ahir que el futur centre per a aeronaus corporatives i privades té un problema d'“encaix” dins del territori. Segons Recoder, perquè els avions puguin enlairar-se i aterrar “s'ha de moure 6 graus la pista”. Aquest fet, juntament amb el seguit de millores que necessitaria la instal·lació, fa que es qüestioni la decisió presa pel tripartit, que va triar l'emplaçament d'Òdena perquè aquest aeròdrom va ser l'únic que es va presentar al concurs per ser la seu del nou centre.

Recoder va assegurar ahir que el govern treballa per veure si “és possible” l'expansió de l'actual aeròdrom d'Òdena, i també va anunciar el “compromís” de la Generalitat per “impulsar” l'aeroport, ja que considera que té “molt futur”.

En aquests moments, segons va dir el conseller de Territori, “el govern està elaborant els estudis tècnics necessaris per determinar si és possible l'expansió de l'actual aeròdrom d'Òdena”. Recoder va manifestar que “encara no hi ha cap conclusió definitiva”. El fet que, en conseqüència, l'emplaçament de l'Aeroport Corporatiu de Catalunya a Òdena sigui qüestionable dóna esperances al moviment veïnal local que s'oposa a aquesta instal·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.