Autoritzen la reparació dels desguassos de fons de la presa d'Oliana que no funcionen des del 1982

El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) l'execució d'una actuació d'emergència, amb un pressupost de 4,3 milions d'euros, a la presa d'Oliana (Noguera) per solucionar els problemes que presenten els desguassos de fons, inutilitzats des de la riuada del 1982. Les obres consistiran en la reparació de les comportes i amb la construcció d'una nova presa intermèdia. L'actuació s'emmarca en les obres que el MARM ja està duent a terme a l'embassament per garantir el cabal necessari per abastir la piscifactoria i el cabal mediambiental del riu Segre per si hi hagués alguna a la central.

Els desguassos de fons de la presa d'Oliana romanen fora de servei, des de la riuada extraordinària del 1982 a causa de problemes relacionats amb els fangs que impedeixen el seu òptim rendiment sumat al fet que la central hidroelèctrica de peu de presa és molt antiga. També s'aprofitarà l'actuació per substituir els dos capçals motrius que accionen les dues comportes del sobreeixidor de la presa pels problemes que, segons el MARM, han causat en els darrers mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.