sant carles de la ràpita
Pas definitiu per soterrar la línia elèctrica d'Infosa
La Generalitat, Infosa i Endesa signaran el conveni dimecres que ve, segons van anunciar ahir durant una visita del conseller Pelegrí a les salines
Fecsa presentarà dimecres que ve el projecte definitiu entorn de les noves instal·lacions elèctriques que abastiran Infosa, empresa situada a la punta de Banya, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita, que explota les salines de la Trinitat. El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, en la visita a la mateixa empresa que explota salines va assegurar que la setmana que ve es signarà el conveni entre Infosa, Fecsa i la Generalitat de Catalunya referent al finançament per efectuar el soterrament del cablejat elèctric. Les obres tenen un cost d'uns sis-cents mil euros, del qual Infosa s'ha de fer càrrec del 50%; Fecsa Endesa, del 30%, i del 20% restant, la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Departament d'Empresa i Ocupació.
“L'estat actual de les instal·lacions és molt precari. El vent fa caure els pals elèctrics i l'empresa, Infosa, es troba contínuament amb tallades de subministrament elèctric a causa d'aquests incidents. Es necessita una solució imminent”, explicaven fonts de l'empresa. Els pals elèctrics estan plantats en un espai relativament estret i rodejats d'aigua, com és propi i característic de la ubicació de la punta de la Banya. Les males condicions en què es troba el tram final de la línia són notables a simple vista. El soterrament del cablejat es fa necessari també des del punt de vista mediambiental i turístic. Molts esportistes nàutics d'arreu aprofiten les condicions característiques de l'espai per practicar-hi gran diversitat d'esports, com ara el kitesurf, on l'element tractor és un estel que en volar per l'aire pot enganxar-se a la xarxa, situació que ja ha portat problemes al territori per causar el bloquejament del subministrament elèctric.
“Estem en un terreny de protecció de flora i fauna, on es concentren espècies de gran valor i interès, algunes en sobrepoblació. Infosa demostra que el creixement sostenible de les empreses és factible i tenim la satisfacció que és una realitat a Catalunya. Tothom ha d'anar cap aquí”, apuntava el conseller. “A més, Infosa s'atén a la globalitat: exporta el 70% de la producció, tot i estar profundament arrelada a la zona. Se l'ha d'ajudar a expandir-se i a sobreviure”, va afegir.
Joan Sucarrats, gerent de l'empresa, va afirmar que la nova planta d'empaquetatge que l'empresa ha posat en marxa ha estat la responsable que s'hagi obert un mercat important a l'estranger, sobretot als Estats Units, però també a França i Alemanya.