Infraestructures

Cues en l'inici de les obres de millora del túnel del Bruc

El tub esquerre del vial quedarà tancat al trànsit fins al 10 d'octubre

Foment hi inverteix 12 milions d'euros

Durant la primera jornada de les obres de millora del túnel del Bruc, l'autovia A-2 ja va registrar ahir les primeres retencions de vehicles en sentit Barcelona. Les reformes del túnel de l'A-2, que uneix Barcelona i Lleida, es duran a terme en dues etapes. En la primera, es treballarà en el túnel esquerre i s'aprofitarà per reforçar l'estructura per mitjà d'una malla d'acer que es formigonarà posteriorment. Mentrestant, la circulació en aquest sentit es reconduirà pel túnel dret, pel qual se circularà en les dues direccions durant el període d'obres.

El dia 10 d'octubre, es reobrirà el túnel esquerre i s'iniciarà la segona etapa amb les obres al túnel dret. En aquest cas, es demolirà el fals sostre i l'actual sistema de ventilació es reconvertirà en longitudinal. A diferència del túnel esquerre, les obres només es faran de nit.

Segons fonts del Ministeri de Foment, les obres de millora es duran a terme tractant de minimitzar tant com es pugui els seus efectes en el desenvolupament habitual de la circulació. Tot i això, l'autovia A-2, és una de les carreteres més transitades de Catalunya i es calcula que uns 40.000 vehicles hi circulen diàriament. El Ministeri de Foment ha destinat una inversió de 12 milions d'euros en l'execució de les obres de millora.

LA DATA

10.10.2011
És la data
en què està prevista la reobertura del tub esquerre del túnel, que ahir es va tancar a la circulació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.