Infraestructures

transports

Torramadé aposta per desclassificar l'aeroport de Girona i assumir-ne el deute

Vol separar la negociació de Girona de la resta d'aeroports

El president de la Diputació no descarta altres opcions però veu aquesta com “l'òptima”

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha apostat perquè es separi la negociació de l'aeroport de Girona dels de Reus i Sabadell un cop es reprenguin les converses entre l'Estat i la Generalitat: “La realitat de Girona és diferent de la de Reus i Sabadell”, ha afirmat. Torramadé ha recordat que el dèficit de les instal·lacions de Vilobí, de 32 milions d'euros i que encara es rebaixarà més l'any que ve, és molt inferior al de Reus i Sabadell. Per això creu que en el cas gironí es podria acceptar la proposta que va fer l'Estat en la comissió bilateral de traspassar els aeroports si se n'assumia el deute. “La meva aposta és demanar la desclassificació de l'aeroport i assumir-ne el deute”, que creu que es podria anar pagant gràcies als beneficis que genera la infraestructura, malgrat que reconeix que tot plegat depèn també del fet que Madrid accepti aquesta opció.

Segons el president de la Diputació, “les institucions gironines” estan “en condicions de plantejar aquesta opció”, que creu “que és l'òptima, però sense descartar-ne d'altres”, com ara la creació d'una societat filial, i en funció de com es desenvolupin les negociacions. Un dels problemes és el calendari, ja que les últimes informacions apuntaven que les negociacions pels aeroports secundaris quedarien ajornades per després de les eleccions estatals. Torramadé ha afirmat, però, que han de “treballar i presentar propostes per pactar alguna cosa abans d'aquesta data”, i en aquest sentit separar Girona de la resta d'aeroports podria facilitar aquest punt.

Pel que fa a la desclassificació, el president ha dit que treure l'aeroport de la categoria d'interès general hauria d'anar associat al fet que l'Estat permetés immediatament els vols fora de l'espai Schengen: “Seria poc raonable negar-li aquesta possibilitat.” A hores d'ara encara no hi ha data per fer la reunió a Madrid que ha de tractar aquest tema.

LA XIFRA

32
milions d'euros
de deute és el que té l'aeroport de Girona, una xifra molt inferior a la de Reus i Sabadell.

LA FRASE

El calendari va per després del 20-N, però hem de treballar per intentar pactar alguna cosa abans
Jaume Torramadé
president de la diputació de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.