Infraestructures

El Bloc-Compromís per Gandia a favor de la Via Verda del Serpis

Els econacionalistes demanen que l'Ajuntament de Gandia, s'adrece a la resta de pobles que haurien d'integrar el Consorci

Els proponents, demanen que l'Ajuntament de Gandia, s'adrece a la resta de pobles que haurien d'integrar el Consorci de la Via Verda del Serpis (Almoines, Beniarjó, Potries, Vilallonga, l'Orxa, Beniarrés, Gaianes, Muro, Cocentaina i Alcoi) per mantenir una reunió de treball amb l'objectiu de dinamitzar el projecte i articular els mecanismes necessaris per a la seua posada en marxa i la inclusió de la Generalitat Valenciana i les Diputacions de València i d'Alacant.

Es tracta d'un projecte que afegeix l'interés mediambiental (ja que transcorre per un dels indrets més interessants de la comarca, el Racó del Duc) amb l'interés socioeconòmic o turístic.

Han hagut molts intents en eixe sentit i, pràcticament totes les administracions han mostrat el seu interés o, en un moment o en un altre, s'han compromés amb la idea.

Des de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols fins a la pròpia Generalitat Valenciana, que en la seua Estratègia Territorial contempla la Via Verda de la Safor i que, fins i tot, va estar presentat públicament per la Secretària Autonòmica en juliol de l'any passat.

Però van estar els municipis per on transcorre el traçat els qui prengueren la iniciativa: Des del 2008 han hagut diverses reunions, promogudes fonamentalment per Vilallonga, en les que es va arribar fins i tot a acords concrets, entre d'altres la constitució d'un consorci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.