Infraestructures

SEGRIÀ

Alguaire no serà subvencionat per cada viatger

Recoder lamenta que el tripartit no fes un pla de negoci per a l'aeroport

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va afirmar ahir que el futur de l'aeroport de Lleida-Alguaire no inclou “la fórmula de pagar per cada passatger transportat”. Al seu parer, l'estratègia per atraure noves companyies no és efectiva, i ho va exemplificar amb l'incompliment del contracte que Ryanair tenia signat amb la Generalitat per operar en aquesta infraestructura. “El que ha de generar el trànsit són les mateixes comarques de Lleida”, va rubricar el conseller.

En aquest mateix sentit, Recoder va criticar el tripartit per haver fet efectiva la construcció de l'aeroport “sense un pla de negoci”, cosa que l'actual executiu ha hagut de resoldre amb la creació d'una mesa estratègica. Quant a l'ampliació de la terminal i l'autorització per volar fora de l'espai Schengen, que va assegurar que estaran a punt amb vista al 19 de desembre, el conseller creu que eren l'única solució: “L'aeroport no estava capacitat per rebre i fer efectiva la facturació d'un vol d'esquiadors.” La inversió, lleugerament superior al milió d'euros, permetrà que entri en escena una companyia britànica.

Recoder es va referir a Alguaire durant una visita a la nova variant d'Artesa de Segre, i va reiterar que el seu departament està treballant en el projecte d'un nou eix viari entre Artesa i Isona i Conca pel coll de Comiols, que millori l'accés cap als Pirineus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.