Infraestructures

tarragonès

Reclamen un pàrquing gratuït a l'estació del TAV

La terminal del Camp de Tarragona, situada entre la Secuita i Perafort, tan sols disposa d'un aparcament de pagament

Els ajuntaments reconeixen que serà complicat aconseguir el servei

Des de l'arribada, el 2006, de la línia de tren d'alta velocitat Madrid-Barcelona (TAV) al Camp de Tarragona, els usuaris de l'estació situada entre els petits municipis de Perafort i la Secuita, al cor del Tarragonès, han hagut de sortejar un problema gairebé crònic: la manca d'un aparcament gratuït. Tot i que la terminal està situada fora d'un nucli urbà i a una distància de deu quilòmetres en cotxe del centre de Tarragona (que és la ciutat més propera), els viatgers que opten per arribar-hi en cotxe tan sols tenen dues opcions: o bé pagar per fer servir l'aparcament de l'estació o bé deixar el cotxe de manera il·legal als vorals de la carretera d'accés.

Tant l'alcalde de la Secuita com el de Perafort coincideixen en la voluntat de compensar aquesta situació amb la creació d'una zona d'aparcament gratuïta a l'entorn de la terminal, un servei que reivindiquen des de fa anys, i que reconeixen que és complicat d'aconseguir pel seu cost i per la disponibilitat de terrenys. “Els únics espais disponibles per fer-ho són o propietat de la Generalitat o espais naturals protegits o estan a les mans de privats”, detalla l'alcalde de Perafort, Joan Martí Pla. A la Secuita es mostrarien disposats a situar l'aparcament en uns terrenys de bosc protegit, però sempre que es fes d'una manera integrada en el paisatge. “Hauria de ser una estructura similar a la del pàrquing de pagament, que està cobert amb un talús de terra que n'evita l'impacte al paisatge. Això, però, costaria diners”, reconeix l'alcalde de la Secuita, Eudald Roca.

Mentrestant, continuen proliferant els vehicles que aparquen als vorals de la carretera, una situació que tots dos alcaldes coincideixen que dóna “mala imatge” a la terminal. “A més, és perillós caminar pel voral d'aquesta carretera en segons quines condicions”, lamenta l'alcalde de la Secuita.

LA FRASE

Reivindiquem un pàrquing gratuït, però que sigui compatible amb l'entorn natural protegit
Eudald Roda
alcalde de la secuita

Jané i el Consell Comarcal, a favor

La reivindicació de l'aparcament gratuït a l'estació del TAV va ser un dels temes principals de la reunió que van mantenir la setmana passada el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, i el diputat de CiU al Congrés Jordi Jané. Aquest últim, de fet, ja va defensar la necessitat d'aquest servei ara fa tres anys, i ara hi torna, tot subratllant que la falta d'un aparcament gratuït pot desincentivar alguns viatgers a l'hora d'agafar el TAV des de la terminal de la Secuita. Adan, per la seva banda, es mostra també partidari de poder assolir aquest nou servei per a l'estació. “Si no pot ser que l'actual pàrquing passi a ser gratuït, aquesta seria la segona millor opció”, va subratllar el president de l'ens comarcal, que es mostra disposat a estudiar en detall els terrenys disponibles i buscar la manera de fer-ho el menys agressiu possible. La petició es farà arribar ara a Adif, que seria l'ens responsable de condicionar l'aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona