Infraestructures

EQUIPAMENTS

Sant Jaume reclama poder decidir la ubicació de la planta de triatge

L'Ajuntament acusa el Consell de la Garrotxa d'imposar-li el centre de gestió de residus i exigeix que, com a mínim, no el facin en terrenys agrícoles

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca considera que el Consell Comarcal de la Garrotxa li està imposant la planta de triatge d'escombraries, en lloc de dialogar i buscar el consens. “Reclamem el dret elemental que tenim perquè se'n parli amb l'Ajuntament”, es queixa l'alcalde, Ferran Puig (Junts per Sant Jaume-AM).

L'equip de govern municipal no posa en dubte la necessitat que la Garrotxa disposi d'aquest equipament comarcal i fins i tot admet que, si s'avala amb arguments tècnics, es construeixi al seu terme municipal, però creu que és indispensable que Sant Jaume digui la seva en les qüestions urbanístiques. En concret, Puig alerta que de les tres finques preseleccionades, el consell ha acabat escollint Can Coma de Baix, que seria la pitjor des del punt de vista del consistori, ja que és l'única que no es troba situada en el polígon industrial sinó en un sòl no urbanitzable i reserva agrícola. En el consell d'alcaldes en què es va ratificar la ubicació, l'únic vot en contra va ser el de Puig, i en el posterior ple del consell en què s'hi va donar el vistiplau només hi va votar en contra el grup d'ERC, mentre que CiU i el PSC van fer-ho a favor. “Que no ens diguin que és una decisió tècnica. És una decisió política avalada després per informes tècnics, que és diferent”, recalca l'alcalde.

L'alternativa

D'alternativa a la ubicació que ha decidit el Consell Comarcal, l'equip de govern de Sant Jaume proposa que la planta es faci en una de les dues finques preseleccionades del polígon, que es va desestimar perquè es troba massa a prop d'una zona de la Xarxa Natura2000 i perquè no té les mides suficients. “Tant l'impacte com la qüestió de les mides es pot solucionar perfectament”, assegura l'alcalde.

El consell ha declinat comentar les queixes de Puig.

Mobilitzacions

L'oposició a la planta es va vertebrar l'any passat amb la creació d'una plataforma. En una consulta feta al gener, el 91 % dels 280 votants es van mostrar en contra del projecte. La plataforma no descarta reactivar les mobilitzacions els pròxims mesos.

LA FRASE

Que no ens diguin que és una decisió tècnica. És una decisió política avalada després per informes tècnics, que és diferent
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.