Infraestructures

EQUIPAMENTS

L'oposició a la planta de Sant Jaume es reactiva

La plataforma contrària al centre de gestió de residus anuncia mobilitzacions i una campanya per fomentar la recollida porta a porta

Poques setmanes després que el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ratifiqués la construcció del centre de gestió de residus a Sant Jaume de Llierca, la plataforma de veïns contraris a aquest equipament –que havia restat inactiva en els darrers mesos, en espera de la decisió de l'ens comarcal– ha anunciat que prepara una sèrie de mobilitzacions per als mesos vinents. El detonant ha estat el fet que el Consell ha desestimat les seves al·legacions.

Les accions

Una de les iniciatives consistirà precisament a presentar d'aquí a pocs dies un recurs contra la desestimació d'aquelles al·legacions, perquè consideren que el rebuig no està ben argumentat. Així mateix, preveuen organitzar una acampada reivindicativa, acompanyada amb un programa de propostes de caire lúdic; l'elaboració i distribució d'un nou manifest; i precintar simbòlicament la finca on es vol aixecar la planta.

Porta a porta

L'acció més significativa, però, serà una campanya i una prova pilot de recollida selectiva d'escombraries porta a porta –ja s'està fent en diversos barris de Besalú–; un sistema que, segons la plataforma, faria menys necessàries les instal·lacions com les que volen fer a Sant Jaume.

“No la volem ni aquí ni enlloc”

A diferència de l'Ajuntament, que es resigna a haver de tenir la planta al seu terme municipal, tot i que exigeix poder triar el lloc concret, la plataforma sosté que les instal·lacions no són necessàries. “Ni a can Coma de Baix ni enlloc”, ratificava aquesta setmana la portaveu de l'entitat, Leonie Visser. Si fem cas dels resultats de la consulta organitzada a principis d'any –no oficial però molt orientativa de l'estat d'ànim dels veïns–, els seus arguments tenen un suport notable: van participar-hi 280 persones i el 90% van dir que no volien la planta. De fet, el malestar pel projecte va col·laborar, sens dubte, en la derrota a les municipals de CiU –per primer cop en aquest poble– i el triomf d'ERC, que s'oposava a la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.