Infraestructures

L'Ajuntament de Banyeres autoritza un nou parc solar

La major extensió del parc solar se situaria al terme de Biar i seria el de major extensió a l'Estat espanyol

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola, a través del seu alcalde Antonio Belda, ha confirmat l'interès de la firma alemanya Baywa per construir un nou parc solar de 9.300 kw i una central de transformació en el terme municipal banyerenc sobre una superfície aproximada de 30 Ha, encara que la major extensió, «quatre o cinc vegades més gran que el de Banyeres», segons Belda, quedaria situada en el terme de Biar, en el límit amb Beneixama. Aquesta planta passaria a ser la primera en extensió de l'Estat i la cinquena a nivell mundial.

Belda comenta que va ser el grup espanyol Enemir Solar el que va vendre el projecte a l'empresa alemanya Baywa «i aquesta, al seu torn, ha estat l'encarregada de desenvolupar-lo i de sol·licitar els permisos reglamentaris per a la seua posada en funcionament des de fa un parell d'anys, quedant a l'espera de sis declaracions d'interès comunitari per part del Consell». Pel que sembla, la planta solar i la central de transformació se situarien en una zona propera al límit amb el terme municipal de Beneixama, a la zona de La Vereda, per així poder subministrar l'electricitat de forma immediata a la xarxa general través de la central de la veïna localitat, mentre que el subsòl del traçat de la via verda seria utilitzat per connectar la planta de Biar amb la central de transformació.

En estimació de l'alcalde, i a l'espera de les sis declaracions d'interès comunitari sol·licitades al Consell, les obres de construcció podrien iniciar-se en el primer trimestre de 2012 i a principis de 2013 la planta solar ja podria subministrar electricitat. Sens dubte, per a Belda la construcció d'aquesta nova planta solar pot tenir una repercussió positiva per a les arques de l'ajuntament, ja que la llicència d'obres ascendiria a 290.000 euros, mentre que el cànon per manteniment d'instal·lacions suposaria uns ingressos de 390.000 euros durant un període de 25 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona