Infraestructures

La MAT, la gran novetat elèctrica des de la nevada

La xarxa gironina es va ampliant després de l'arribada de la línia de 400 kV

Encara falten fer línies promeses

La xarxa elèctrica gironina ha continuat ampliant progressivament durant aquest últim any. La posada en servei de la línia de 400 kV des de Sentmenat a Bescanó, l'estiu passat, va ser el punt d'inflexió a partir del qual van començar a construir-se noves línies de distribució. A hores d'ara, Endesa ha estrenat ja la línia d'alta tensió entre Bescanó i Olot, però mentrestant el projecte de doble circuit entre la subestació de Bescanó i la de Salt continua en fase administrativa. Aquest darrer és el que hauria d'assegurar més el subministrament a la ciutat de Girona, i la connexió amb la subestació de Juià.

Paral·lelament, s'ha anat tirant endavant un altre projecte que va desvinculat de les subestacions de Bescanó, i que és la connexió entre Figueres i Olot a 132 kV. A hores d'ara està ja en funcionament el tram entre Olot i Serinyà, mentre que la part fins a Santa Llogaia d'Àlguema es va començar a construir a final de l'any passat. Pel que fa a la xarxa d'alta tensió, quedarà pendent el reforç del subministrament a la Selva, ja que les línies de distribució que ha de fer Endesa hauran d'esperar fins que es construeixi el ramal de la MAT fins a Riudarenes. La reparació de les línies afectades pel temporal, amb criteris més sòlids, ja s'havia acabat l'any passat.

Subestació a Palafrugell

Finalment, Endesa ha posat ja en servei la nova subestació de Palafrugell, que s'ha construït al polígon industrial, traient-la així de l'interior del nucli urbà. La companyia ha invertit 7,2 milions en aquesta infraestructura, que donarà servei a 42.000 clients del Baix Empordà, des de la Bisbal fins a Torroella de Montgrí i Vall-llobrega. La subestació s'alimenta de línies de 110 kV, i consta de tres transformadors.

LA XIFRA

37
torres elèctriques
en línies d'alta tensió van quedar afectades per la nevada del 8 de març.

Un 97% de les reclamacions ja estan resoltes

A hores d'ara s'han resolt ja un 97% de les reclamacions que es van fer a Endesa a causa dels talls elèctrics. Segons la companyia elèctrica, el 3% restant estan a hores d'ara en fase de gestió, ja sigui perquè els afectats encara estan pendents de presentar part o tota la documentació pertinent, o bé perquè encara s'està en procés de negociació amb les asseguradores. Un 80% del total d'afectats van ser usuaris domèstics, i el 20% van ser comerços o empreses. La Cambra de Comerç ha explicat també que gairebé totes les empreses que van reclamar han cobrat, si bé van acabar acceptant menys diners a canvi d'accelerar el cobrament. Algunes empreses, però, sí que van allargar el procés per cobrar més indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona