Infraestructures

infraestructures

Torelló fa clients de la Garrotxa per a la piscina gràcies al túnel de Bracons Inicien les obres de millora del paviment del viaducte de Rubió

Es tracta de veïns d'entre Olot i les Planes que estan a un quart d'hora de cotxe de les instal·lacions

El pavelló de la Vall d'en Bas vol osonencs

Una setantena de veïns dels municipis de la zona més occidental de la comarca de la Garrotxa han descobert la proximitat de serveis osonencs, gràcies al túnel de Bracons, com és el cas de la piscina coberta de Torelló (Osona). En concret, i segons les dades de la direcció d'aquest equipament osonenc, l'empresa concessionària Sport Assistance 2000, actualment hi ha un total de 62 abonats de les poblacions d'Olot, les Planes d'Hostoles, les Preses, i dels diversos pobles de la Vall d'en Bas. La piscina de Torelló té 1.358 associats. I és que, en el cas dels habitants d'aquests municipis, estan poc menys del quart d'hora i els vint minuts de la piscina. Tenint en compte que l'única alternativa garrotxina de piscina coberta que hi ha a la Garrotxa és el Club Natació Olot –que és privat–, que està situat a la sortida nord-est d'Olot, és a dir, que els cal travessar tota la ciutat, els surt més a compte en temps i diners desplaçar-se fins a la piscina de Torelló.

També hi ha un important nombre de cursetistes –nens, adults i embarassades– garrotxins usuaris de les activitats de la piscina de Torelló.

Actualment, hi ha 67 cursetistes matriculats en algun dels cursos de natació o de gimnàstica, activitats complementàries a la quota. El total de places cursetistes d'activitats complementàries és de 445.

Xifres a part, els responsables d'aquesta piscina municipal han estat dels primers a reaccionar a l'obertura del túnel de Bracons i s'han fixat en aquest segment de població de la comarca de la Garrotxa com una de les prioritats per a la seva expansió. Cal tenir en compte que molt a prop hi ha Vic i Manlleu, tots dos municipis amb piscines municipals cobertes i amb una bona oferta de serveis i d'activitats.

La concessionària ofereix un total de seixanta activitats dirigides a la setmana, com per exemple ciclisme sota cobert, dansa del ventre, propostes de jazz, funky, hip-hop i diverses modalitats de natació i gimnàstica i l'activitats d'aigua per a totes les edats.


Els camions de més de 19 tones no poden passar des d'ahir pel túnel de Bracons per les obres que es van iniciar de millora del paviment del viaducte de Rubió. En concret, entre la Vall d'en Bas i Torelló. Es tracta dels camions d'aquest tonatge o més que estaven autoritzats a circular-hi, perquè fins que no hi hagi fetes les variants de les Preses i Olot, només hi poden passar els que tenen origen o destinació a la Garrotxa i Osona. Tot i la restricció, els treballs no es van iniciar fins a la tarda. Al matí, hi havia les màquines i els grups electrògens –s'hi treballarà també a la nit i de matinada– preparats a l'encreuament amb la carretera vella de Joanetes. Els rètols lluminosos i d'altres de fixes als accessos informaven de les restriccions, fins al 29 d'abril

A suar, a la Vall d'en Bas

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas, aprofitant aquesta inèrcia de la piscina municipal de Torelló, manté contactes amb l'Ajuntament osonenc per compartir serveis i fer ofertes conjuntes per atraure públic osonenc o garrotxí, respectivament. En el cas d'en Bas, el govern té un pavelló municipal molt ben equipat i una oferta molt important d'activitats.N'hi ha de dirigides de dilluns a dijous: ball, ioga, gimnàstica per a totes les edats, tonificació, spinning, estiraments... En tots dos casos, hi ha ofertes per participar en les activitats i per inscriure's com a socis. De fet, el pavelló de la Vall d'en Bas s'ha convertit en una bona alternativa per a usuaris dels pobles de la rodalia i, fins i tot, d'Olot. Cal tenir en compte que aquest pavelló es va inaugurar quan la capital garrotxina no tenia el nou de tres pistes i, per tant, els vells estaven saturats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.