Blanco es compromet a obrir a finals de juliol dos dels carrils de l'A-2 en sentit Lleida

Aquest dilluns el senador de CiU i el ministre de Foment han mantingut un trobada de treball, que Alturo ha qualificat com a «molt cordial» i que ha servit per repassar els principals temes que preocupen a Lleida.

En primer terme, el tancament de autovia A-2 en sentit Lleida, un tram que es troba tallat a la circulació des del passat 12 d'abril a causa del perill d'esllavissades en el talús de sortida del túnel del Violí, a Montmaneu (Anoia) i que «genera molts problemes». Alturo ha assegurat que el ministre s'ha compromès què a finals de juliol s'obriran 2 dels carrils dels 3 que té sentit Lleida i segons Alturo farà que la problemàtica quedi «bastant resolta».

El senador ha plantejat que fins que no es normalitzi la situació d'aquesta via s'ofereixi la gratuïtat del peatge. Segons Alturo, Blanco no és partidari d'aquesta solució perquè pensa que no serà necessària. Tot i així, Alturo ha alertat el ministre que seguiran «atents» a com es desenvolupi l'estiu, perquè es poden generar importants cues durant els canvis de temporada, a principis i a meitats del mes de juliol.

Altres temes que s'han tractat a la trobada han estat el desdoblament de la N-230 que té adjudicats diversos trams com els de Torrefarrera- Alguaire i Alguaire-Alfarràs que s'estan retardant en la execucció i que comença a preocupar als constructors. El compromís del ministre és que entre juliol i agost s'iniciarien les obres que un cop licitades han de seguir un procés d'expropiacions i després es començaran a executar.

També ha centrat la trobada l'Eix Pirinenc que comunica Pont de Suert amb Xerallo. Dos ports de muntanya que «la gent utilitza com la via de comunicació entre les dues comarques». En aquest sentit, el ministre ha informat que la connexió es farà via túnel i no arreglant la carretera actual. En aquests moments es treballa en l'estudi informatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona