Infraestructures

infraestructures

A les Preses, volen les terres de la variant d'Olot

L'alcalde proposa utilitzar les sobrants dels túnels que hi ha previstos per a la variant del seu municipi

Deixa clar, però, que s'haurien d'executar juntes

L'alcalde de les Preses, Pere Vila (CiU), ha proposat que les terres sobrants de la variant d'Olot –s'hi han de fer diversos túnels– s'utilitzin per a la construcció de la variant del seu municipi a la C-63. Aquestes dues variants han d'acabar, quan s'executin, l'eix Vic-Olot per Bracons. Vila ha volgut remarcar que no té sentit parlar de la variant de la C-63 –Olot-Santa Coloma de Farners–, sinó d'una obra a mig acabar.

L'alcalde ha reclamat a la Generalitat que les obres de construcció de la variant de les Preses es facin simultàniament a les de la variant nord d'Olot. Cal recordar, però, que el projecte constructiu de la variant olotina està pràcticament enllestit i en espera que la Generalitat tingui els diners que calen per fer-la.

Pere Vila ha confirmat que la Direcció General de Carreteres torna a estudiar tots els traçats històrics per aquest tram de l'eix Vic-Olot, tot i que, per costos, és molt difícil que s'acabi executant alguna de les dues propostes a estudi fins ara, la d'un túnel pel sector de Marboleny o fer-la subterrània per la plana agrícola de la Vall d'en Bas i de les Preses.

Vila no s'ha volgut pronunciar, però, a hores d'ara i quant a la variant de les Preses, sembla que les opcions que tenen més probabilitats de fer-se són les dues que discorren paral·leles al riu Fluvià. I és en aquest sentit que l'alcalde ha llançat la proposta d'utilitzar les terres sobrants dels futurs túnels de la variant d'Olot –cares d'abocar i de transportar si es duen a un altre lloc–. Segons ell, caldrà compactar el terreny i fer-hi un tractament amb terres, ja que la capa freàtica és a encara no un metre de la superfície.

LA FRASE

Tenim un problema de trànsit molt important en una via que divideix el poble en dues parts
Pere Vila
alcalde de les preses

Un any per al projecte de la d'Olot

El projecte executiu de la variant nord d'Olot estarà enllestit d'aquí a aproximadament un any. Ho va confirmar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una visita a la Garrotxa. Ell mateix, però, va dir que no s'executaria durant aquest mandat i només hi va poder afegir que es farà quan hi hagi disponibilitat pressupostària. De la variant d'Olot ha de sortir un vial que connecti amb el nou hospital comarcal, l'entrada en servei del qual està prevista per a mitjan 2013. L'Ajuntament ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que assumeixi una part del cost d'aquesta obra, que es consideraria integrada en el projecte de la variant. La resposta encara no s'ha produït, però Recoder no ha descartat que s'accedís a la petició del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.