Projecte innovador de quasi 500.000 euros per al cementiri d'Alcover

Al límit de la saturació, l'Ajuntament d'Alcover (Alt Camp) donarà llum verd aquesta setmana al projecte d'ampliació del cementiri municipal en què actualment hi ha prop d'un miler de nínxols i sepultures.

Es tracta d'una proposta «innovadora, impressionant i estèticament molt agradable», com la defineix l'alcalde, Anton Ferré, quantificada en 464.000 euros i que permetrà ampliar amb 156 nínxols la capacitat actual del recinte. Les obres complementàries es destinaran a enjardinar i fer accessos que millorin la visió de la paret lateral de l'antiga església del cementiri vell.

Una de les principals novetats del projecte és el disseny ja que els nínxols es distribuiran en dos pisos sobreposats de tres alçades cadascun, evitant d'aquesta manera nínxols situats a alçades superiors que tenen poca acceptació entre els ciutadans, sobretot degut a la inaccessibilitat.

El pla que l'Ajuntament alcoverenc aprovarà aquesta setmana preveu la construcció d'una rampa de poc desnivell per accedir als nínxols situats a la planta inferior, mentre que per accedir als de la planta superior s'hi podrà arribar des de l'actual nivell del cementiri. Tots dos accessos es complementaran amb unes escales que comunicaran les dues plantes en cadascun dels extrems. La ventilació i el desguàs de cada nínxol seran independents i es faran a partir d'un filtre de carboni i òxid de calci que es podrà carregar fàcilment amb dosis de tres quilos.

L'any 1997 ja es va fer una primera ampliació amb cinquanta-cinc nínxols i vint-i-quatre tombes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.