Turespaña trau a concurs les obres del Parador de Turisme de Morella

Les obres suposaran una inversió de vint milions d'euros

La construcció del Parador de Turisme de Morella ja està en marxa. El passat 29 de juliol, l'alcalde de Morella, Ximo Puig, el subdelegat del Govern en Castelló, Antonio Lorenzo, i el director general de Turespaña Antonio Bernabé, van presentar en Morella el projecte, corroborat ara amb la publicació de la licitació de les obres en el Boletí Oficial de l'Estat.

Les empreses interessades poden enviar les seues propostes al Servici de Supervisió i Tramitació de Turespaña fins al 8 de setembre. La resolució de l'adjudicació es donarà a conèixer el 29 de setembre, de manera que les obres de construcció del Parador de Morella podran iniciar-se en 2010.

El parador, que ocuparà la zona de l'antic Convent de Sant Francesc, del segle XII i el que fora Convent de les Agustines, comptarà amb 64 habitacions, diversos menjadors, un saló de convencions polivalent, salons socials, bar i cafeteria, spa, piscina interior i exterior i un aparcament subterrani amb 74 places.

De moment, la inversió realitzada, entre els anys 2002-2009, ascendeix a 1.752.807 euros, amb motiu de diverses i múltiples actuacions prèvies, entre les que destaquen la impermeabilització de la coberta de l'església, la reconstrucció del claustre gòtic, l'elaboració del projecte bàsic i d'execució del parador, el projecte complementari al del túnel d'accés al parador i diverses assistències d'estudis arqueològics i projectes complementaris als del parador.

Al juny de 2006 es va adjudicar a l'empresa Ferrovial el túnel d'accés al complex, per un import de 1.936.000 euros, però la seua execució va estar suspesa fins que la Generalitat no la va autoritzar, el passat 8 de juliol, i actualment es troba en fase inicial d'execució amb les actuacions arqueològiques prèvies.

La inversió total prevista per a la construcció del parador s'estima que serà de vora 20 milions d'euros, al que cal afegir l'aportació que realitzarà la Societat Paradors de Turisme d'Espanya, S.A, que es calcula en 3 milions d'euros, corresponent a mobiliari, decoració i dotacions hoteleres.

Pel que fa al que significa aquest projecte per a la comarca, l'alcalde de Morella, Ximo Puig, ha ressaltat que «el parador és la punta de llança d'un nou temps per Morella i els Ports». Segons l'alcalde, «significarà més de 200 llocs de treball directes i indirectes, universalitzarà la ciutat com a destí turístic i reportarà qualitat a la nostra proposta turística».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona