Infraestructures

Esdevé en Biblioteca l'edifici central de Caixa Carlet

La Generalitat ha fet cas omís de la demanda de la ciutadania i el PP local no ha pressionat perquè la remodelació estiga prevista als pressupostos del Consell

Ja fa més de dos anys que es va proposar al Ple aprofitar l'edifici que en aquell moment ocupava provisionalment l'Ajuntament, propietat de la Fundació Caixa Carlet, per transformar-lo en una nova biblioteca, amb espais de lectura, incloent un espai infantil, projeccions d'audiovisuals i exposicions museístiques, que donaren cabuda al museu d'història natural del professor Trullenque o la valuosa col·lecció d'insectes de Custodio Mendoza, així com un espai per a exposicions itinerants.

La proposta tenia com a objectiu donar resposta a les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes de Carlet, ja que l'actual biblioteca és considerablement insuficient, tant per les seues dimensions molt reduïdes com pels nous usos que es requereixen actualment amb les noves tecnologies.

En opinió de Compromís per Carlet, el poble mereixia tindre una biblioteca amb les dimensions i característiques adequades, “una biblioteca de futur, útil, accessible i de la qual la ciutadania es poguera sentir orgullosa”.

El 31 d'octubre passat es va signar el Protocol de Col·laboració entre la Fundació Caixa Carlet i l'Ajuntament per a l'estudi de la viabilitat. El passat 18 de desembre va ser aprovat per unanimitat del Patronat de la Fundació Caixa Carlet el conveni per a l'habilitació d'espais com a biblioteca municipal i sala d'exposicions. Així mateix, hui mateix s'aprova al Ple municipal el conveni que podrà fer realitat la nova biblioteca. Segons el conveni, la Fundació Caixa Carlet assumirà l'habilitació de l'edifici i l'Ajuntament els projectes d'obra, els estudis i la resta de l'equipament.

Des de Compromís, s'ha intentat que siga la Conselleria qui es fera càrrec de la despesa de l'adequació de l'edifici a la nova realitat i, amb eixa voluntat, el Grup Parlamentari Compromís va presentar una esmena als Pressupostos de la Generalitat demanant-ne el finançament, proposta que va ser votada en contra pel Partit Popular a les Corts Valencianes.

Segons Ortega “novament ens trobem que el Partit Popular s'oblida de les necessitats de Carlet, i els seus companys de files a Carlet no han influït per aconseguir-ho. Per aquest motiu els carletins i carletines haurem de fer-nos càrrec de la despesa que suposa el trasllat i les noves instal·lacions de la biblioteca municipal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona