Infraestructures

serveis

Polèmica per la gestió de la concessió del pavelló i les piscines de Vilafant

El govern del PSC ha aprovat a la junta de govern l'externalització del servei

L'oposició li va retreure en l'últim ple haver fet ús de la majoria absoluta

L'Ajuntament de Vilafant donarà la concessió de la gestió del pavelló i les piscines d'estiu municipals. L'equip de govern del PSC, encapçalat per l'alcaldessa, Consol Cantenys, ha aprovat a la junta de govern local el plec de clàusules amb les condicions d'explotació dels equipaments públics que, a partir d'ara, tindran una gestió indirecta mitjançant la concessió. Aquest fet va portar molta polèmica en l'últim ple municipal, ja que l'oposició va retreure a l'equip de govern que aquest tràmit no hagi passat pel ple i que hagi usat la majoria absoluta per prescindir de l'oposició.

El regidor de CiU Cristian Ceballos va ser especialment crític, ja que va recordar que la decisió d'externalitzar el servei és per vint anys. “Sabem que és legal per l'import de la concessió però han prescindit de la participació de l'oposició. Ens sentim regidors de segona i no ho som. No ens deixen votar però hi hauríem votat en contra”, va dir. Paulí Fernández (SI) també va lamentar les formes i va dubtar que mai es cobri el 5% dels beneficis que s'han imposat com a cànon que la concessionària haurà de pagar a l'Ajuntament. El portaveu del PP, Francisco Parra, va dir que espera que hi hagi una allau d'empreses que es presentin al concurs, però si no hi són, les tinguin en compte al proper concurs.

El regidor d'Esports, Francesc Gaspar, i l'alcaldessa, Consol Cantenys, van explicar que després que el primer concurs per gestionar el pavelló va quedar desert, s'ha optat per incloure-hi també les piscines d'estiu per fer-ho més atractiu.

També s'ha decidit que l'Ajuntament farà els acabats de les sales de gimnàs i fitnes per evitar que el concessionari hagi de fer la inversió. Són 117.000 euros que pagaran amb un pla únic d'obres i serveis. L'alcaldessa explica que s'havien de destinar a la masia de Palol Revardit però que van prioritzar e l pavelló, i també la millora de l'N-260, on també es destina el PUOSC.

LES XIFRES

50.000
euros
és en què està valorada la concessió per gestionar el pavelló esportiu i la piscina de Vilafant.
117.000
euros
són els que el consistori destina a les sales de ‘fitnes' i gimnàs del pavelló, que la concessionària s'estalvia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia