Infraestructures

La Generalitat dragarà el port industrial d'Alcanar

L'obra suposarà una inversió de 3 milions d'euros, i el canal d'entrada passarà a tenir un calat de 12 metres

Un acord amb l'Estat permetrà traslladar a alta mar la sorra que s'extraurà

El Departament de Territori i Sostenibilitat va signar ahir l'acta de replanteig de les obres de dragatge del canal d'entrada del port industrial d'Alcanar. Uns treballs que suposaran una inversió de tres milions d'euros i que començaran en una setmana. Així ho va explicar ahir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, després de presidir la reunió del consell de direcció de l'administració territorial. “El port es podrà usar per a altres finalitats al marge de la cimentera i tindrà més rendiment econòmic”, va manifestar Pallarès.

El dragatge anirà a càrrec de l'empresa Dravosa i el termini d'execució dels treballs serà de set setmanes. Unes obres que permetran l'accés al port de vaixells de major tonatge i l'obertura dels productes de la cimentera Cemex a nous nínxols de mercat. L'empresa cimentera i Ports de la Generalitat van signar fa uns mesos un acord mitjançant el qual Cemex es comprometia a mantenir durant 10 anys l'activitat industrial a Alcanar i el govern, a dragar el port. A més, l'acord inclou la possibilitat que altres indústries treballin des del moll número 2 d'aquest port, que té 320 metres de longitud i 15.000 metres quadrats de superfície.

Pel que fa a les tones de sorra que s'extrauran del port, es traslladaran a alta mar, de manera que els treballs no afectaran la badia dels Alfacs. “Hem tancat un acord amb Costes de l'Estat i ni els pescadors ni el sector turístic han de patir per aquestes obres”, va assenyalar Pallarès. L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha celebrat l'inici de les obres perquè garanteixen la viabilitat de la planta de Cemex tot afavorint les exportacions de ciment a la zona del nord d'Àfrica.

LA FRASE

Les obres del port no perjudicaran els pescadors, la sorra es traslladarà a alta mar.
Xavier Pallarès
DELEGAT DEL GOVERN A LES TERRES DE L'EBRE

LA XIFRA

10
anys
es compromet Cemex a mantenir les instal·lacions de la fàbrica i la presència al port, després del dragatge.

Nova comissaria a l'Ametlla

El delegat del govern a l'Ebre també va informar el consell de direcció de l'administració territorial que avui se signarà l'acta de replanteig per poder iniciar les obres de la comissaria dels Mossos de l'Ametlla de Mar. Serà un edifici de dues plantes més soterrani, que ocuparà una superfície de 1.485 metres quadrats i que tindrà un cost de 2,5 milions d'euros. La previsió del Departament d'Interior és que la comissaria estigui a punt el 2015. “Es podrà cobrir tota la zona de costa des de la comissaria de l'Ametlla de Mar”, va dir Pallarès. La comissaria tindrà divisió de trànsit i seguretat ciutadana.

Una altra qüestió que es va tractar en la reunió del consell de direcció va ser la millora de carreteres. En aquest sentit, el govern invertirà 450.000 euros a la carretera d'Horta de Sant Joan a l'eix de l'Ebre (C-12), que, tot i ser relativament nova, necessita una millora del ferm, ja que quan plou hi ha esllavissades. També es renovarà el ferm de la carretera C-43, entre Gandesa i el Pinell de Brai, a la Terra Alta, una actuació que tindrà un cost de 130.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona