Infraestructures

L'aigua de l'Ebre ja fa 25 anys que es transvasa al Camp

Artur Mas presideix l'acte institucional a la planta de l'Ampolla

L'aigua del CAT s'encarirà un 0,98%

Aquest mes de juliol (el pròxim 31) es compliran 25 anys del minitransvasament de l'Ebre a Tarragona, tot i que el projecte es va començar a gestar molts anys enrere i va culminar el 1981 amb l'aprovació de la llei, a través de la qual es concedien quatre metres cúbics per segon d'aigua dels canals de regadiu de l'Ebre al Camp. Per commemorar l'aniversari, el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) va organitzar ahir a la planta de distribució de l'Ampolla un acte multitudinari, que va presidir Artur Mas i al qual van assistir representants dels 63 ajuntaments i 29 empreses consorciades. Uns socis que aquest any pagaran l'aigua un 0,98% més cara. “Les obres de manteniment de les canonades que hem iniciat no tindran impacte en la tarifa”, va dir el president del CAT, Antoni Huber, que va mostrar preocupació per l'impacte que pot tenir el pla de conca de l'Ebre sobre la seua activitat i el delta de l'Ebre.

Gran obra del segle XX

El president de la Generalitat va destacar la importància del minitransvasament i va assegurar que no haver-lo executat hauria estat un “desastre total”. “El Camp i l'Ebre tenen resolt el tema de l'aigua durant dècades, mentre que altres territoris no ho tenen tan clar si no es fan obres com la que va fer-se aquí fa vint-i-cinc anys”, va manifestar Mas. Al Camp de Tarragona s'ha desenvolupat la indústria química i el turisme gràcies a l'aigua de l'Ebre.

LA FRASE

El Camp i l'Ebre tenen resolta durant dècades la disponibilitat d'aigua, i altres zones, no
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT

LA XIFRA

70
hectòmetres
cúbics anuals és el consum d'aigua del CAT, tot i que la concessió és de 121 hectòmetres anuals

Renovació de les canonades

Durant els pròxims cinc anys el CAT ha d'afrontar una inversió de 10 milions d'euros per renovar la xarxa de canonades de distribució d'aigua, unes conduccions que tenen una longitud de 400 quilòmetres i que en alguns punts és imprescindible reparar per la corrosió de les galeries. El punt més complex és la canonada que travessa el coll de Balaguer per un túnel i que té un quilòmetre de longitud, una canonada que el CAT substituirà per un traçat alternatiu i que no se soterrarà. També adquirirà un programa informàtic per a l'eficiència energètica i l'estalvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona