Infraestructures

Osona podria tenir l'únic hipòdrom fix de Catalunya

La infraestructura crearia centenars de llocs de treball directes i indirectes, i representaria un impuls econòmic per a la comarca

El primer pas és trobar un terreny d'almenys 25 hectàrees

Des de fa mesos, la delegació a Osona de la Cambra de Comerç i el Consell Empresarial d'Osona estan treballant per construir un hipòdrom a la comarca. Ja han fet diversos contactes i tenen el suport de diferents organismes, com ara l'Ajuntament de Vic, la Universitat, el Consell Comarcal i els sindicats CCOO i UGT. La construcció d'un hipòdrom a Osona significaria la creació d'alguns centenars de llocs de treball directes i indirectes, i un important impuls per a l'economia.

El president de la Cambra d'Osona, Josep Pujadas, va presentar dimarts el projecte. Va explicar que “a vegades pensem en projectes que és impossible que puguin ser una realitat, però que Osona tingui un hipòdrom, amb curses de cavalls, el que es coneix com turf, és molt possible”. I és possible perquè la comarca té un nombre elevat de practicants d'hípica, amb genets que competeixen arreu del món en les diverses modalitats i amb bons resultats. I, a més, Osona
té cavalls. Possiblement és la comarca de Catalunya que, proporcionalment, en té més. Dels 19.352 cavalls que hi ha censats al país, 921 són a Osona, un 4,76% del total.

El primer que es necessita per construir un hipòdrom permanent és un solar ampli, d'unes 25 hectàrees i, sobretot, pla, cosa factible a la plana de Vic. Cal que pugui encabir la pista ovalada, de 700 per 300 metres. En aquests pròxims dies faran arribar una carta als ajuntaments osonencs per demanar-los propostes de terrenys.

El primer lloc en què s'ha pensat és a la zona esportiva de Vic, on hi ha el camp de rugbi, tot i que les mides no són les més adients, però sí la situació, propera a la Universitat de Vic, que disposa d'una facultat dedicada a l'esport, i ben comunicada amb la C-17 i l'eix transversal. Un altre dels que s'han mirat i semblarien adients és a Tavèrnoles.

L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, i el de Gurb, Joan Roca, que també és president del Consell Comarcal, ho han trobat bé. La Cambra té clar que l'hipòdrom ha de sorgir de la iniciativa pública. Es basen en l'exemple dels hipòdroms de Madrid i Sant Sebastià, tots dos públics des de fa poc i que funcionen amb èxit. Si l'hipòdrom d'Osona fos d'iniciativa pública, s'escurçaria el temps de desenvolupament del projecte, però també es reduiria el cost de la inversió si es construís en un solar públic ja arranjat (amb clavegueram, aigua, electricitat) i destinat a equipaments.

L'explotació final, per la seva banda, tant podria ser directa del sector públic com en règim de concessió. En la presentació, la instal·lació es va plantejar per fer-hi “activitats com ara entrenaments, raids, bàsquet a cavall, salt, doma, una escola de ferradors, hipoteràpia, cursets o exhibicions”.

LES FRASES

Que Osona tingui un hipòdrom, amb curses de cavalls, el que es coneix com a ‘turf', és molt possible
S'hi farien activitats com ara raids, bàsquet a cavall, salt, doma, hipoteràpia o cursets
Josep Pujadas
president cambra d'osona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona