Infraestructures

Oposició a Bianya al traçat de l'eix pirinenc

L'Ajuntament el vol separat de la variant d'Olot

Busca el consens

L'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach (CiU), vol que es desvinculi el projecte de la connexió de l'eix pirinenc al seu pas pel municipi amb la futura variant nord d'Olot. És el que reclama l'Ajuntament veí, i ell hi està totalment d'acord. En aquest sentit, afirma que no té res a veure un projecte amb l'altre. La variant nord d'Olot ha d'unir l'autovia A-26, de titularitat de Foment, amb la carretera de les Preses (C-63), i, per tant, amb l'eix de Bracons. El seu govern manté obertes un seguit de trobades per intentar aconseguir el màxim consens en les al·legacions que es presentaran al projecte –se'n preveuen moltes, perquè afecta molts particulars–. La del consistori es presentarà demà. N'ha fet amb veïns i amb la Unió Intersectorial de la Garrotxa, per exemple. “Optar per l'alternativa zero, és a dir, no fer res, que és el que voldríem, seria posar les coses massa fàcils perquè Foment tirés pel dret”, assenyala

Ahir, representants de la Unió de Pagesos a la Garrotxa van fer una reunió informativa sobre les propostes de traçat que Foment preveu a Bianya. S'hi van manifestar totalment en contra per la important afectació del sòl agrícola. “Volem que, si es fa, es faci bé i des del territori, no des d'un despatx de Madrid”, va dir Joan Puigdevall, de la comissió permanent del sindicat a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia