Infraestructures

Front comú garrotxí perquè es prioritzi la variant d'Olot

L'alcalde d'Olot i el de la Vall de Bianya i representants de partits polítics aposten per segregar aquest projecte de la millora del tram bianyenc

ERC reclama el túnel de l'Hostal del Sol

Els partits polítics amb més representació a la Garrotxa i diverses entitats van reunir-se ahir a l'ajuntament d'Olot en un acte unitari que tenia per objectiu fer evident un front comú garrotxí per reclamar al Ministeri de Foment que se segregui la millora de l'eix Pirinenc al tram de la Vall de Bianya de la variant nord d'Olot, que consideren prioritària. Ara, les propostes de traçat estan a exposició pública i, tot i que cada part hi ha presentat al·legacions per separat, estan d'acord en aquest punt.

A l'acte unitari, hi havia els alcaldes dels municipis afectats, Josep Maria Corominas i Santi Reixach; el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona; el portaveu del PSC a Olot i conseller comarcal, Josep Guix, i representants de PxC.

Els del PP i ERC no hi van poder assistir per motius laborals. A l'acte, es va recordar que el conseller de Territori, Santi Vila, ja va defensar diumenge passat en una visita a la Fira del Farro de Bianya excloure la variant d'Olot del tram de Bianya.

ERC d'Olot

També ahir, el portaveu d'ERC a Olot, Pere Gómez, seguint el fil de les declaracions de Vila, va apostar per destinar els 142 milions d'euros pressupostats per Foment íntegrament al seu tram de la variant nord d'Olot amb el túnel de l'Hostal del Sol, que ara no preveu. I renunciar al nou traçat entre aquesta variant i la Vall de Bianya. De fet, Gómez va celebrar irònicament que el conseller volgués separar un projecte de l'altre. “Va ser una agradable sorpresa. A Olot, en canvi, a Vila li és igual fer la variant de qualsevol manera”, va sentenciar.

El portaveu d'ERC va reclamar –i així es reflecteix en les al·legacions presentades a l'estudi de traçat de la variant de Foment– que es recuperi la proposta aprovada el 2010 amb la unanimitat de tots els grups municipals. Aquesta proposta preveu amagar la variant amb un túnel a l'Hostal del Sol. Pere Gómez va remarcar que, en cas contrari, passarà amb un viaducte elevat, la qual cosa comportarà, segons ell, que els veïns marxin d'aquest barri i un impacte paisatgístic que ha qualificat de brutal. Gómez va detallar que en les al·legacions també s'oposen al fet que al tram de l'Hostal del Sol la variant tingui la consideració tècnica d'una autovia de cent quilòmetres per hora, per la qual passaran més de trenta mil vehicles diàriament amb l'aixecament de la restricció de circular-hi els camions, que ara ho tenen prohibit. “No volem que sigui una connexió entre la Jonquera i Lleida per Bracons”, va manifestar. A més, hi proposen un enllaç més directe amb el centre d'Olot, ja que, a l'estudi, només se'n preveu un al sector de la Canya, on actualment s'acaba l'autovia A-26.

LA FRASE

A ERC d'Olot, no ens inventem res, seguim el full de ruta pactat entre tots els partits l'any 2010
Pere Gómez
portaveu d'erc a olot

LA XIFRA

30.000
vehicles
està calculat que passaran diàriament per la futura variant nord de la capital garrotxina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia