El conseller Nadal es compromet a construir la rotonda del Marital, a Cardedeu, de manera immediata

El principal accés de Cardedeu tindrà una rotonda durant l'any 2010. Aquest és el ferm compromís que ahir va adoptar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, en una reunió mantinguda amb l'alcaldessa Calamanda Vila, segons ha informat el consistori. El conseller va assegurar que els tràmits per tirar endavant la construcció de la rotonda del Marital, a la intersecció de les carreteres C-251 i BV-5105, començaran de seguida: en breu es licitarà el projecte, i durant el primer trimestre de 2010 s'adjudicaran les obres, que tenen un termini previst d'un any. També van assistir a la reunió el coordinador dels Serveis territorial de l'Ajuntament, Robert Juvé, i l'assessor urbanístic municipal Genís Carbó.

La construcció de la rotonda, àmpliament reivindicada pel consistori cardedeuenc, millorarà la seguretat en un espai amb una creixent densitat de trànsit (hi passen més de 25.000 vehicles al dia) i que s'ha convertit en un punt negre per l'alta accidentalitat que registra (un promig d'11 accidents anuals, segons un estudi de la Policia Local de Cardedeu). La rotonda també servirà per estalviar cues i pacificar el trànsit del centre del municipi. El projecte té un pressupost total de 808.000 euros i serà finançat en la seva totalitat per la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, la construcció d'aquesta rotonda es complementarà amb el desenvolupament del sector industrial del Marital. En aquest sentit, Calamanda Vila explica que «l'Ajuntament ja està treballant amb els propietaris del sector per poder fer, de manera simultània o molt proper en el temps, un accés per sota la via del tren que uneixi aquesta rotonda amb el polígon el Marital. De fet, es tractaria del primer tram de la ronda perimetral que en un futur ha de tenir el nostre municipi». L'alcaldessa es mostra «molt satisfeta amb la notícia perquè és una actuació molt necessària, que hem estat demanant reiteradament i que ajudarà a la pacificació, a la seguretat i al desenvolupament econòmic de Cardedeu».

Tots els grups polítics del consistori van impulsar una moció al Ple municipal del mes d'abril d'enguany per exigir a la Generalitat la construcció urgent d'aquesta rotonda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona