Infraestructures

Volen protegir la poca terra agrícola de les valls d'Olot

La Unió de Pagesos alerta que si prospera el traçat de l'eix pirinenc a Bianya proposat per Foment es malmetrà molt sòl agrari

Per a la variant olotina, reclama preservar Sant Andreu

La important afectació del sòl agrícola de la Vall de Bianya és el principal argument de la Unió de Pagesos per oposar-se a l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de l'enllaç de la futura variant d'Olot amb l'eix pirinenc a la Vall de Bianya, i així ho ha fet constar en les al·legacions que hi ha presentat.

El sindicat demana que se separi aquest projecte del de la variant d'Olot i el del seu enllaç amb la carretera de Bianya, ja que el primer és un tram de la connexió amb la C-63 a les Preses, i el segon una carretera de traça nova totalment innecessària. Per la Unió de Pagesos, en el cas del tram d'eix pirinenc entre Olot i la Vall de Bianya, l'argument de construir-lo com a solució per l'alt volum de trànsit que hi ha a la zona no està gens justificat, ja que el mateix projecte reconeix que hi ha hagut una disminució del trànsit d'un 30 per cent, sobretot des que funciona el túnel de Bracons.

Per aquest motiu, la Unió de Pagesos demana que, en cas de que sigui realment necessari modificar aquesta carretera, es faci adequant l'actual traçat en els trams en què sigui imprescindible, però en cap cas fent-ne un de nou.

Pel que fa al tram de la variant d'Olot, el sindicat proposa que s'estudiï un nou traçat més respectuós amb el territori i l'espai agrícola, desplaçat més cap a la muntanya, per darrere l'Hostal del Sol i el pla de Sant Andreu. La Unió de Pagesos recorda que és l'única plana agrícola que queda a Olot. També reclama que no es faci una rotonda de 100 metres de diàmetre en aquesta plana, ja que la consideren una concessió al trànsit de camions de gran tonatge que afectaria, per la proximitat, el nou hospital.

La Unió de Pagesos demana que es faci un nou estudi informatiu, amb les dues carreteres per separat, i amb la previsió de vials de servei per accedir a totes les finques i els enllaços projectats, ja que l'estudi actual no els preveu amb detall, i això no permet que es facin les al·legacions pertinents.

LA XIFRA

250
signatures
són les que ha recollit la Unió de Pagesos contra la proposta de Foment per a la Vall de Bianya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia