Infraestructures

La priorització de la variant nord d'Olot arriba a Madrid

Front comú amb el president del Consell de la Garrotxa al ministeri

Diuen que no pot esperar més

Els alcaldes d'Olot, Josep Maria Corominas, i la Vall de Bianya, Santi Reixach, se'n van demà a Madrid acompanyats pel president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, a fer-se sentir pel tema de la variant nord de la capital garrotxina i la millora del tram bianyenc de l'eix pirinenc. La trobada és amb el secretari general d'Infraestructures del govern espanyol, Josep Manuel Niño. Li exposaran la necessitat de segregar el tram de la variant nord d'Olot que correspon al Ministeri de Foment de la millora de l'eix pirinenc al seu pas per la Vall de Bianya. Josep Maria Corominas ha dit que remarcaran la posició clara i conjunta que hi ha al territori respecte al tema i ha insistit que intentaran buscar un pacte per fer avançar la variant. Joan Espona ha dit que la variant nord d'Olot és el gran problema que té la Garrotxa. “No mirem de qui és competència fer segons quin tram de la variant, sinó que és una necessitat del territori”, ha indicat.

Santi Reixach, a més, ha afirmat que defensaran l'alternativa zero per a la Vall de Bianya, és a dir, que no s'hi faci cap nova infraestructura. En aquest mateix sentit, s'ha pronunciat Espona: “Cal tenir molt en compte els danys col·laterals a l'hora de construir una nova infraestructura.” El projecte del tram de la variant que pertoca a la Generalitat ja té el projecte executiu fet i, el que pertoca a Foment, està en fase d'estudi. L'Ajuntament vol que assumeixi el consens que hi ha pel traçat entre l'Hostal del Sol i la carretera de Riudaura, en un principi en mans del govern català. També que estudiï la viabilitat d'un túnel a l'Hostal del Sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.