Infraestructures

Endesa reforça el servei a 260.000 clients gironins

Duplica la potència del transformador de la subestació de Juià per a la xarxa de transport de 110 kV i millora així la qualitat del servei, sobretot a la Costa Brava

Hi ha destinat dos milions d'euros

La companyia elèctrica Endesa ha realitzat recentment un notable reforç del seu servei a les comarques gironines amb la posada en funcionament –després del preceptiu període de proves– d'un nou transformador de 220/110 kV a la subestació de Juià, al Gironès. La nova màquina duplica la potència de l'existent fins ara –és de 200 MVA, quan fins ara era de 100 MVA– i suposa millorar la qualitat i la garantia del subministrament elèctric a bona part de la xarxa de transport de 110 kV de la companyia a les comarques gironines. Endesa ha invertit dos milions d'euros en el canvi, que beneficiarà uns 260.000 clients, bàsicament de la Costa Brava.

Sis subestacions

La subestació elèctrica de Juià és una de les més estratègiques de la demarcació i per això la millora repercuteix en les sis subestacions d'Endesa que hi estan interconnectades a través de la xarxa de 110 kV: Xirgu, Bellcaire, Empordanet, Vall-Llobrega, Castell d'Aro i Cassà. Per tant, amb el reforç de la instal·lació del Gironès no només es millora la qualitat del servei als clients d'Endesa d'aquesta comarca, sinó també als de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva. En total, Endesa xifra en 260.000 els clients per a qui l'actuació suposa una millora.

Segons ha explicat Endesa, els treballs es van iniciar el 2013 amb l'adquisició del nou transformador, que ha necessitat més d'un any per fabricar-se. Per dur a terme aquest canvi ha calgut executar els treballs d'obra civil per adaptar-se a les dimensions de la nova màquina. A més, s'ha aprofitat per renovar el sistema de proteccions del transformador, amb nous elements que incrementen la fiabilitat del sistema.

LA XIFRA

2
milions d'euros
s'han invertit en l'operació de canvi de transformador. Els ha pagat Endesa.

Una subestació estratègica de la demarcació

La subestació de Juià és una de les més estratègiques de les comarques gironines. Endesa, a més de les connexions amb sis subestacions en la xarxa de transport de 100 kV, també hi té connexions en 132 kV amb tres subestacions més (Salt, Figueres i Torravent). Per la seva banda, Red Eléctrica hi té connexions en alta tensió a 220 kV amb les subestacions de Bescanó i Vic. Quan hagi construït la futura subestació de la MAT de Ramis, també la connectarà a dues línies de 220 kV amb Juià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona