Infraestructures

Sant Pol amplia la cobertura de TDT i mòbil

La Generalitat tria el municipi com a exemple dels bons resultats obtinguts en el marc del pla Catalunya Connecta

Les històriques mancances pel que fa a la cobertura de la TDT i de la telefonia mòbil a Sant Pol de Mar comencen a superar-se amb la posada en marxa de l'antena de telecomunicacions instal·lada a Can Tiril. Amb motiu de l'activació dels equips de la companyia Vodafone –la firma Orange també està en funcionament–, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, va visitar ahir el municipi per valorar la finalització del projecte. Acompanyat de l'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), Puigneró va recordar que la Generalitat havia invertit al voltant de 260.000 euros tant per aixecar la torre com per connectar-la a la xarxa elèctrica, i va valorar positivament els resultats obtinguts. “Sant Pol és un exemple del compromís de la Generalitat perquè tot el país pugui accedir amb normalitat a les comunicacions electròniques”, va dir, i hi va afegir que “tot i ser conscients que cobrir el 100% del territori és molt difícil, durant aquest 2015 s'han instal·lat 20 equips més arreu del territori dins el pla Catalunya Connecta”.

Maresme ben tractat

Amb una inversió global de sis milions d'euros, el pla, segons el director general, ha estat especialment generós amb el Maresme, “una comarca amb una orografia complexa”, i també ha posat en marxa una segona antena a la zona de Vistalegre de Mataró. Puigneró va insistir en la necessitat d'apropar les telecomunicacions a la ciutadania i va destacar la importància de la col·laboració dels ajuntaments, sobretot de zones allunyades de l'àrea metropolitana i amb pocs habitants als quals les operadores es resisteixen a arribar.

En el cas de Sant Pol, l'alcaldessa va recordar el treball fet per l'Ajuntament a partir del 2009 “i amb més intensitat des del 2011” per resoldre un greuge que el poble arrossegava des de fa molts anys. “Som conscients que tots els problemes de recepció no s'han resolt i que encara hi ha punts negres al nostre terme municipal, i per això estem fent un estudi per conèixer a fons la situació i buscar noves solucions”, va assenyalar. La zona més pròxima al mar és la que més problemes de cobertura té, segons Montserrat Garrido, que insisteix que la millora “ha estat molt important”.

LES FRASES

Durant aquest 2015 s'han instal·lat 20 equips més arreu del territori dins el pla Catalunya Connecta
Jordi Puigneró
director general de Telecomunicacions

LA XIFRA

260.000
euros
ha invertit la Generalitat en la torre de Sant Pol i un total de sis milions en els 20 equips d'arreu del territori.
Estem fent un estudi a fons per buscar solucions als punts negres que encara queden
Montserrat Garrido (CiU)
ALCALDESSA DE SANT POL DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia