Infraestructures

Vilafant busca suports per pressionar l'Estat perquè faci la rotonda del TAV

L'alcaldessa ha enviat una carta als alcaldes de la comarca en què els demana ajuda

S'ha pressupostat la rotonda, però l'Ajuntament ho veu “en via morta”

Vilafant busca suports per pressionar l'Estat perquè construeixi la reclamada rotonda a l'encreuament de l'N-260 amb l'accés a l'estació del TAV. L'alcaldessa, Consol Cantenys, ha enviat una carta als alcaldes empordanesos perquè donin suport a la reclamació de Vilafant de desencallar la construcció de la rotonda en aquest encreuament perillós. Aquesta és una obra llargament reclamada pels veïns, la qual “resoldria aquest punt negre on ha augmentat el trànsit de forma notable després de l'arribada de l'alta velocitat a la comarca”, diu l'Ajuntament.

Tot i el compromís del Ministeri de Foment i tot i que el pressupost de l'Estat del 2016 hagi previst 500.000 euros per a la rotonda, “Vilafant veu com actualment el projecte està en una via morta”. El consistori recorda que hi ha un projecte aprovat i redactat, que s'ha de posar a licitació i executar tan aviat com ho permetin les disponibilitats pressupostàries, segons diu l'Estat. Però el consistori també recorda que ja es va pressupostar el 2014 i que no es va fer.

Ara, l'alcaldessa ha decidit buscar la implicació comarcal en aquest tema “atès el risc permanent que comporta aquesta intersecció i la indefinició estatal”. Vilafant demana que la comarca s'afegeixi a les accions que la Plataforma Ciutadana pro Rotonda de Vilafant duu a terme des del març, tallant cada dimecres l'N-260. La protesta veïnal es manté de manera indefinida.

LA XIFRA

500
mil euros
ha pressupostat el govern espanyol pel 2016 per a la construcció de la rotonda a l'N-260.

LA DATA

2014
L'Ajuntament recorda
que ja es va pressupostar fa dos anys i que no s'ha fet. Demana fets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia