Infraestructures

Can Carreras de Porqueres provoca queixes veïnals

L'Ajuntament decideix fer obres al local polivalent per evitar les molèsties que ocasionen alguns actes que s'hi fan, però l'oposició demana que les instal·lacions es traslladin als afores

Veïns del local polivalent de Can Carreras, de Mata (Porqueres), s'han queixat de les molèsties que els ocasionen algunes de les activitats que es fan en aquest equipament municipal. En el darrer ple de l'Ajuntament, es va aprovar una modificació de crèdit per tal de fer-hi unes reformes encaminades a evitar aquests problemes, però el grup de l'oposició, CiU, es va abstenir en la votació perquè, segons el seu parer –ha explicat la seva portaveu, Susanna Bazan–, en lloc d'invertir en aquestes obres, per un valor de prop de 50.000 euros, el que caldria és plantejar un trasllat del local a una zona que no fos residencial. “Al polígon industrial, hi ha naus buides que es podrien llogar”, ha assenyalat a aquest diari la portaveu de l'oposició.

A Can Carreras es fan activitats pràcticament tots els dies feiners i molts caps de setmana, des de cursets i tallers a espectacles, passant per àpats populars, i tot sovint els carrers de la zona queden plens de cotxes, no sempre aparcats de manera correcta.

Les reformes

Les obres que es preveuen en l'esmentada modificació de crèdit consisteixen a intercanviar la ubicació de l'espai exterior on es cuina i el magatzem, així com la instal·lació d'un extractor. L'equip de govern (IdP-ERC) confia que amb aquestes reformes els problemes ocasionats per la barbacoa quedin resolts. Mentre no es fan les obres, s'ha decidit que, quan s'organitzin àpats populars, es cogui la carn a la zona industrial i no pas a Can Carreras. D'altra banda, hi ha afegit l'alcalde, Francesc Castañer, s'estan restringint les activitats de nit amb la intenció que, a mitjà termini, no se n'hi celebri cap.

No al trasllat

Pel que fa a la proposta de deixar Can Carreras i utilitzar com a alternativa una nau del polígon industrial, Castañer ho descarta, bàsicament perquè a l'actual local polivalent han anat fent inversions i n'estan traient un rendiment molt elevat, i fer servir una nau industrial els obligaria a fer una forta inversió per adequar-lo, sobretot amb mesures de seguretat.

LES FRASES

Al polígon industrial hi ha naus buides que es podrien llogar per fer-hi activitats
Susanna Bazan
PORTAVEU DE CIU DE PORQUERES
Confiem que amb aquestes reformes les molèsties ocasionades per la barbacoa quedaran resoltes
Francesc Castañer
ALCALDE DE PORQUERES (iDp - erc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia