Infraestructures

La Diputació tanca l'any amb inversions de més de 13 milions

8,23 milions ja estaven previstos en el pla d'acció municipal, però els altres 5,4 els ha aconseguit de l'estalvi en despesa

Destinarà 500.000 euros a resoldre el problema de les esquerdes a Barberà de la Conca

Una bona manera d'acabar l'any. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va anunciar ahir inversions per valor de 13,6 milions d'euros en aquesta recta final de l'any en diverses obres d'adequació de carreteres i també en millora de serveis. D'aquests, 8,23 milions ja estaven previstos dins la darrera anualitat del pla d'acció municipal (PAM). Però Poblet va dir ahir que es disposa de 5,4 milions més, provinents de l'estalvi en despesa que ha fet la institució; per exemple, amb la concentració de bona part de les seus de l'ens en un únic edifici, l'antiga Caixa Tarragona, al carrer Pere Martell.

Una de les inversions singulars és la que destinarà a Barberà de la Conca, el municipi afectat des de fa anys per una esquerda que esberla el nucli de la vila d'est a oest, on s'estan enfonsant algunes cases. La Diputació invertirà 500.000 euros en els treballs per intentar resoldre els problemes al subsòl de Barberà, 200.000 euros dels quals seran restituïts per la Generalitat. L'actuació consistirà a construir reforçaments i apuntalaments en diversos punts del municipi, ja determinats (en cases, carrers i altres espais del poble). Aquest sistema “farà una funció de subjecció similar a la dels arcbotants de les catedrals”, va explicar Poblet. Les causes de l'esvoranc són geològiques, però també, segons Poblet, obeeixen a les tècniques constructives que històricament s'han seguit al poble: Barberà de la Conca, nascut a dalt d'un cim, té una inclinació important i el poble ha anat creixent des de la part alta cap a baix a partir de l'aprofitament –com a fonament de les cases– de murs de pedra seca, fet que ha frenat l'evacuació de les aigües i ha debilitat els habitatges. Les estructures de contenció que se situaran ara al poble permetran, segons Poblet, alleujar el temor que tenen els habitants per aquesta situació.

Carreteres

Però, del paquet d'inversions, en destaca també la millora de diverses carreteres. Almoster i Blancafort disposaran de noves variants que milloraran la seguretat i la fluïdesa del trànsit. En el cas d'Almoster, la Diputació invertirà 2 milions en una circumval·lació –que també inclourà la construcció d'alguns ponts per superar rieres– que evitarà que els vehicles hagin de continuar circulant pel nucli urbà. A Blancafort s'invertiran 618.000 euros a condicionar un tram d'un quilòmetre i mig de la carretera TV-2338, que incorporarà un carril per a vianants i bicicletes. Una altra via que millorarà substancialment serà la que uneix Vinebre i la Palma d'Ebre, pressupostada en 1,12 milions. I, finalment, la Diputació destinarà 700.000 euros a remodelar la travessera de Sant Salvador, al Vendrell.

LA FRASE

Acabarem l'any fent inversions i incrementant serveis, i això és molt important
Josep Poblet
President de la Diputació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona