Infraestructures

La Generalitat tira endavant les variants de la C-53 a Bellcaire i Tornabous

Planeja una via de 9 quilòmetres entre Tornabous i Boldú, i una altra de 5 quilòmetres per evitar passar pel centre de Bellcaire

El govern de la Generalitat ha adjudicat la redacció del projecte construcció de dues variants de la
C-53: una de 9 quilòmetres de longitud que evitaria el pas per Tornabous, el Tarròs, la Fuliola i Boldú, i una segona de 5 quilòmetres que evitaria el pas pel mig de Bellcaire d'Urgell.

A partir d'ara, l'equip redactor té un any per redactar el projecte de les dues variants. A continuació, el govern de la Generalitat haurà de pressupostar els treballs, posar-los a concurs i adjudicar-los. Encara va per llarg, doncs, però la notícia ha estat molt ben rebuda als pobles afectats, tot i que també amb una mica d'escepticisme.

Especialment contents estan a Bellcaire d'Urgell, on durant el mandat passat van fer una intensa campanya per reclamar solucions per a aquesta travessia, que és un punt negre pel que fa als atropellaments de vianants. Un cartell anuncia a l'entrada del poble que hi han mort atropellats 18 veïns del municipi durant les darreres dècades. “És una reivindicació que va treballar de manera molt intensa l'anterior Ajuntament, i per tant és una notícia molt positiva”, ha assenyalat l'alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort. L'alcalde, això sí, assenyala que no tothom està entusiasmat, perquè desviar el trànsit fora del poble pot perjudicar els negocis que hi ha a peu de carretera. “Per això estem estudiant la preparació d'una campanya, perquè un cop funcioni la variant la gent continuï aturant-se al poble”, ha explicat l'alcalde. La variant de Bellcaire passarà pel sud del nucli, però el traçat exacte el marcaran els treballs tècnics.

Mentre no es faci la variant, el Servei Català de Trànsit aplicarà mesures per augmentar la seguretat a la via. L'estudi ja s'ha encarregat. En opinió de l'Ajuntament, caldria posar dos passos de vianants amb semàfor amb botó als dos punts on més creuen els vianants.

Un altre perill

D'altra banda, els ajuntaments de Bellcaire i Linyola han decidir fer pinya per aconseguir que la Generalitat destini 5 milions d'euros a la millora de la carretera entre les poblacions. “El primer tram entre Mollerussa i Linyola es va fer, però aquest és un perill.”

LA XIFRA

10.000
vehicles
travessen Bellcaire cada dia. Els divendres i diumenges d'hivern el trànsit és molt dens, pels esquiadors.

Accident mortal a Albatàrrec

Ahir les carreteres de la demarcació van registrar un nou accident tràfic. Un noi de 25 anys veí de la ciutat de Tarragona va morir divendres a la matinada en sortir de la via a Albatàrrec, a l'enllaç de l'AP-2 amb l'LL-12. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques, l'avís del sinistre es va rebre cap a un quart de cinc de la matinada. El cotxe va sortir de la via per causes que es desconeixen. Només hi viatjava el conductor. Fins al lloc es van desplaçar bombers, Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del SEM, però no van poder salvar-li la vida.

D'altra banda, el Ministeri Foment espanyol va anunciar ahir l'adjudicació d'obres de conservació i explotació en carreteres de la demarcació per valor de 6,6 milions d'euros. Es faran actuacions a l'A2, l'LL-11, l'N-II a les calçades laterals de l'A2 a Tàrrega, i als trams de connexió de Sidamon, Mollerussa i els Alamús amb l'N-II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona