Infraestructures

Infraestructures

El manteniment de l'AP-7

Sense peatge per a senglars

Un veí de Bàscara alerta Abertis que hi ha una tanca malmesa que permet l'accés d'animals, amb risc per als conductors

La concessionària diu que té un programa de mesures per impedir que entrin senglars a la via

L'autopista AP-7 té un accés lliure de peatges per als porcs senglars i altres animals des de fa com a mínim un mes i mig. Un veí de Bàscara alerta del perill que suposa per als conductors el fet que un tram de la tanca de protecció de l'autopista proper a la sortida de l'Escala estigui malmesa, ja que això permet l'entrada d'animals. Jaume Costal explica que a final d'octubre va denunciar la situació a la concessionària de l'autopista, Abertis, però que encara no s'hi ha fet res. Ahir mateix va mostrar a aquest diari l'estat de la tanca, que està completament aixafada i plena de fulles i branques. Jaume Costal sospita que va quedar en aquest estat per algun aiguat en què la força de l'aigua va fer cedir la tanca, que està situada prop d'un rec. “Pot estar així des dels últims aiguats o des de fa dos anys, no ho sé”, es lamenta, i demana a Abertis que millori el manteniment: “Això pot causar accidents, que vagin més amb compte. Qualsevol que ha voltat una mica sap que per exemple a França des de la tanca fins al quitrà els vorals de les autopistes són com camps de golf, hi pots caminar descalç. I aquí no.”

Aquest veí de Bàscara explica que, a més, va haver de fer aquesta denúncia via telefònica, al telèfon d'atenció al client, perquè, segons diu, a la seu d'Abertis a Barcelona el van dirigir a aquesta via. “No em van voler ni rebre i des que vaig notificar-ho fa un mes i mig només he rebut una carta en què em donen un número d'incidència”, es lamenta. El document data del 16 de novembre i el signa la cap d'atenció al client. La companyia s'hi limita a notificar a Costal que s'està gestionant la seva petició.

La denúncia que fa aquest veí arriba quan fa pocs dies que la número dos de Democràcia i Llibertat al Congrés per Girona, Elena Ribera, i el seu home van tenir un accident de cotxe per l'impacte amb un senglar a l'autopista. L'accident va tenir lloc el passat dia 6 va ser al terme de Vilademuls, a pocs quilòmetres de Bàscara. Arran de l'accident, Elena Ribera té un os de la mà trencat i una lesió al braç, mentre que el seu home en va sortir il·lès. El cotxe va quedar inservible. La candidata, que té el cas en mans de l'advocada de l'asseguradora, considera que Abertis “no té prou mesures de seguretat”, ja que “amb tanques elèctriques això s'aturaria”. Ribera es lamenta també que “amb el canvi legislació es presumeixi que la culpa és del conductor”. “Ho trobo fora de lloc, sobretot en una autopista i en el cas d'un senglar.” Per això diu que, si és diputada, promourà un canvi de llei.

Abertis assegura que “la intrusió de senglars a la pista no és habitual” i que “es tracta d'un fet molt puntual, tot i que l'AP-7 nord es caracteritza per una alta densitat de fauna”. L'empresa diu que té un pla preventiu que inclou mesures com ara barreres d'olor entre Maçanet i Figueres i un reforç a la tanca per impedir que els senglars l'aixequin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia