Infraestructures

Suport als contraris al port de Premià

El síndic secunda la plataforma en la queixa contra l'Ajuntament

El Síndic de Greuges ha donat la raó a la plataforma Premià Port en la seva queixa que l'Ajuntament d'aquesta localitat no va respondre a la seva petició de promoure un procés participatiu per decidir el futur del port. La plataforma va denunciar que l'Ajuntament havia incomplert el reglament de participació i va assenyalar que el procés d'informació i participació del qual es va parlar en un principi no és el que s'ha dut a terme finalment. Els veïns havien recollit més de 400 firmes perquè el govern local ajornés l'aprovació de la modificació del projecte en el ple fins a tenir tota la informació necessària.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha assenyalat que l'Ajuntament hauria d'haver iniciat el procés de debat públic sol·licitat. Segons la seva opinió: “Encara que la proposta de debat públic es va formalitzar quan la modificació de planejament estava en la fase final del procés de tramitació, aquest encara no havia acabat i era viable portar a terme el procés participatiu i incorporar les esmenes a la modificació del pla especial del port.” En canvi es va iniciar un nou procés, que es va posar en marxa d'acord amb l'empresa promotora del port, Marina Premià, una iniciativa que el síndic valora positivament, encara que assenyala que “no exclou que s'hauria d'haver respost a la sol·licitud de debat públic de la població”.

L'equip de govern argumenta que la remodelació del port ja estava tancada des de feia sis anys i que obrir el procés participatiu que demanava la plataforma per canviar-lo significaria “començar de zero”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.