Infraestructures

Lleida vol fer front comú amb Osca per l'autovia A-14

La Diputació de Lleida promourà una aliança amb ajuntaments i la Diputació d'Osca per pressionar el Ministeri de Foment

Accidents i trànsit transfronterer intens col·lapsen el tram de muntanya de l'N-230

La Diputació de Lleida buscarà aliances amb les institucions de la demarcació d'Osca per reclamar al futur govern espanyol la millora urgent de l'N-230 i que s'avanci en la construcció de l'autovia A-14 entre Lleida i Vielha. Ho va anunciar ahir el president de la corporació, Joan Reñé, després que el ple d'ahir aprovés una moció en aquest sentit presentada per Unitat d'Aran –conjuntament amb el PSC– que va tenir el vot favorable de tots els grups, excepte el PP, que es va abstenir i la va qualificar d'“oportunista, malintencionada i demagògica”.

La intenció de Reñé és constituir un grup de treball que agrupi també ajuntaments, consells comarcals i agents econòmics del territori. Assegura que la millora de la connexió amb la Val d'Aran i França és una “necessitat imperiosa” per reduir la sinistralitat en una via molt transitada que també és clau per a l'activitat econòmica.

Els acords de la moció exigeixen al Ministeri de Foment una acció immediata per a la millora dels punts negres i els trams de concentració d'accidents a la carretera N-230, a més de reclamar la continuació de les obres de l'autovia A-14 entre Lleida i Alfarràs i l'execució dels projectes pendents fins a Benavarri. També reclama la millora integral entre aquesta població d'Osca i la frontera francesa, a més d'una actuació a les travessies urbanes afectades per l'N-230, amb l'estudi i el projecte de les variants als termes municipals on siguin necessàries.

El text aprovat ja insta a impulsar conjuntament amb la Diputació d'Osca una proposta de moció a tots les ajuntaments de l'N-230 “que posi de manifest la queixa de les institucions i veïns afectats per aquesta carretera” i les seves “exigències de millora”.

La intenció del president de la Diputació de Lleida és anar més enllà i convidar la Diputació d'Osca a sumar-se al grup de treball institucional i econòmic que impulsarà la corporació per tenir “capacitat d'influència” en el nou executiu.

La Diputació reclama l'IVA cultural al 5%

El ple de la Diputació també va aprovar ahir una moció per reclamar la rebaixa de l'IVA cultural al 5% presentada pel PSC, que va rebre el suport de tots els grups excepte el PP, que hi va votar en contra, i C's, que es va abstenir. Tots els qui s'han sumat a la moció han remarcat que la mesura del PP d'apujar l'IVA d'aquest sector al 21% ha fet baixar el consum cultural i, en canvi, no ha tingut cap benefici pel que fa a la recaptació d'impostos, amb la qual cosa –asseguren– no té cap justificació econòmica mantenir-lo en aquest percentatge, un dels més alts d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona